Hirmagazin.eu
Főoldal » Egyre csak terjed: már az interneten is árulják a bika nevű haláldrogot
Belföldi hírek

Egyre csak terjed: már az interneten is árulják a bika nevű haláldrogot

Már az interneten is árulják az új, bika nevű dizájner-drogot, ami csak Magyarországon 11 ember életét követelte. A vásárlók fotók alapján választhatják ki az eltérő árakon kínált szert, miközben a dílerek láthatatlanok maradnak.

Néhány kattintással már az interneten keresztül is hozzá lehet jutni a bika nevű dizájnerdroghoz. / Fotó: TV2/TényekNéhány kattintással már az interneten keresztül is hozzá lehet jutni a bika nevű dizájnerdroghoz. / Fotó: TV2/Tények

A legtöbb honlap kínai feliratokat és forrást tartalmaz, a mögötte álló emberek pedig más országokban vannak. A kereskedőket továbbra is nagy erőkkel keresi a magyar rendőrség.

Manapság már elég néhány kattintás és akár halálos mennyiségű droghoz is hozzájuthatunk az interneten. De pár perc alatt akár a közösségi oldalakon is találunk arc nélküli profilok mögé bújó dílereket, akik fotókon kínálják az anyagot, a bejegyzésekben pedig csupán egy rejtélyes email címet vagy külföldi telefonszámot tüntetnek fel a megrendelőknek.

Péter-Kovács Zoltán, kiberbiztonsági szakértő a Tényekben elmondta, az utóbbi öt évben egyre több rendvédelmi szerv épült be a sötét interneten kialakult, drogot áruló csoportokba, ennek köszönhetően jelentősen csökkent az online feketepiacok és áruházak száma. Az oldalakat üzemeltetők pedig akár több tíz évre is rácsok mögé kerültek.

A rendőrség jelenléte miatt azonban az utóbbi időszakban a feketepiacok átkerültek az olyan kínai üzemeltetésű honlapokra, ahol dílerek fotókon keresztül mutatják meg a kínált árut a vásárlóknak, mellette pedig az árat és a hatást is feltüntetik.

A Magyarországon néhány hónapja terjedő dizájnerdrogot minden kitétel nélkül bárki megveheti, sok esetben akár óriási mennyiségben is. Az árak pedig eltérőek: van, ahol a bika mindössze 1 dollárba (kb. 300 forintba) kerül, míg más oldalakon több száz, vagy akár ezer dollárt is kérnek egy-egy csomagért.

Péter-Kovács szerint azonban, ha nemzetközi együttműködéssel sikerül is leállítani a drogot kínáló honlapokat, az üzemeltetők néhány napon vagy akár már 24 órán belül létrehoznak egy másikat ugyanezzel a tartalommal. A külföldről érkező hatalmas mennyiségű csomagküldemények egyenkénti átvizsgálására pedig nincs lehetőség, így azok jelentős része enélkül kerül a megrendelőhöz.

A rendőrség az utóbbi hónapokban különösen figyel az életveszélyes tüneteket okozó kábítószerrel kereskedőkre, ennek köszönhetően az elmúlt tizenkét napban már hét dílert kaptak el.

A videó itt érhető el!

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

 

Hasonló hírek

Az Európa Sportfővárosa cím számos előnnyel jár! Oszd meg!

Géza

Döntött az ÁSZ: fizetnie kell a Jobbiknak

Mazsi

Ásotthalom fellélegzett a határzár bejelentésére

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------