Hirmagazin.eu
Főoldal » Egyre bizonytalanabb Merkel helyzete Németországban
Külföld

Egyre bizonytalanabb Merkel helyzete Németországban

Egy friss felmérés szerint a németek háromnegyede nem hisz abban, hogy a kancellár az uniós csúcs előtt megoldást találhat a migrációs válság rendezésére. A belügyminiszter pedig – a menekültügyi viták miatt – kilátásba helyezte a kormánykoalíció felbontását – derült ki az M1 műsorából.

Daily Express

Kilátásba helyezte a német szövetségi kormányt alkotó pártok koalíciójának felbontását a menekültügy körüli viták miatt Horst Seehofer belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke egy pénteki lapinterjúban, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) részéről pedig jobboldali fordulattal vádolták meg Seehofer pártját.

Azonban egy nem várt fordulat is bekövetkezett, ugyanis Angela Merkel találkozott az albán belügyminiszterrel, aki gyakorlatilag felajánlotta Albániát egy „hot spotnak” – mondta el Kiss J. László, a Corvinus Egyetem tanára.

Elmondta, a két hét alatt egy európai megoldásra kellene egy koncepciót kitalálni, amely nemcsak elfogadható, de megvalósítható is lenne. Azonban ma már szinte minden országnak más álláspontja van a témában, és félő, hogy az európai megoldás számára nem jön össze az a kritikus tömeg.

Az a hatalmas ellentét, amely jelen van az Európai Unió migrációs politikájában a tagországok között, jelen van egy pártcsoporton belül, mégpedig Németországban – jelentette ki a szakértő, hozzátéve, itt gyakorlatilag egy politikai játszmáról van szó a CSU és CDU között.

A német alkotmánynak van egy olyan része, hogy a kormánypolitika meghatározásában a kancellár irányvonala kell, hogy érvényesüljön, ugyanakkor Seehofer arról beszélt, hogy visszaállítaná a 2015 előtti jogrendet, amelynek lényege, hogy a más országokban regisztrált menekülteket visszaküldjék.

Forrás: M1 hiradó

Hasonló hírek

Sokkot kapott a fotós, amikor látta, mi bukkan elő a viharfelhők közül

Mazsi

Erdogan olyan rendszert akar, amely még a török világban is szokatlan

Edit

„Droggal teli zsák” feliratú zsákot találtak, nem hiszed el, mi volt benne..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------