Hirmagazin.eu
Főoldal » Egymilliót akart saját lányától veséjéért a magyar apa
Életmód hírek

Egymilliót akart saját lányától veséjéért a magyar apa

Hiába hivatása Szendrei Máriának, hogy beteggondozóként embereken segítsen, őrajta még a saját édesapja sem segít. Amikor kiderült róla, hogy súlyos vesebeteg, az apja kirakta a lakásból. Lapunknak az apa mondta: ki az a hülye, aki odaadja a szervét? Pedig ő alkalmas donor lehetne…

Folyamatosan segítette a családját a 41 éves Szendrei Mária, de amikor ő került bajba, akkor mindenki elfordult tőle. Németországban dolgozott beteggondozóként, de amikor legutóbb hazautazott Pécsre, rosszul lett az utcán.

– Pihenni jöttem haza Németországból, itthon édesapámnál laktam. Amikor rosszul lettem, borzasztóan megijedtem, de leültem és reménykedtem, hátha elmúlik – meséli a Ripost-nak Mária.

– Az orvos azonnal a sürgősségire küldött. Kiderült, hogy vesezsugorodásom van, mindkét vesém károsodott.

A doktornő behívta az édesapámat, és elmondta neki, hogy ő lenne a legjobb donor a számomra, megmentheti az életemet.

Miután kikísértem, akkor közölte velem:

én eladom a vesémet neked 1 millió forintért – és nevetett.

Amikor Máriát végre kiengedték, otthon látta, hogy édesapja az összes holmiját összecsomagolta.

Egymilliót akart saját lányától veséjéért a magyar apa

Közölte velem, hogy „mit csináljak veled így betegen?!” Mit mondhattam volna erre, kivettem egy uránvárosi albérletet. A családom magamra hagyott, a kórházban egyetlen közeli rokonom se látogatott meg. Amikor kértem, hogy hozzanak nekem tiszta pólót, mert ami rajtam van, átvérzett a dialízis során, közölték: nem bírják a kórházat, rosszul lesznek tőle. Egy nővérke adta oda a sajátját… 

Mária hetente háromszor jár dialízisre, és a barátai próbálnak meg neki donort keresni, hiszen így nem tud dolgozni, a kezelés pedig fárasztó és kellemetlen. Végső megoldást a veseátültetés jelent a számára. Vércsoportja 0 RH+ pozitív, akinek ugyanilyen, az jöhet számításba. A Pécsi Tudományegyetem II. számú Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai Centrum-nál megerősítették: Máriát rendszeresen kezelik a művese állomáson, a szervátültetés jelenthet csak esetében gyógyulást.

A Ripost megkereste Mária édesapját is, aki elismerte, hogy nem adja oda a veséjét a lányának.

Az az 1 millió forintos megjegyzésem csak vicc volt, meglepett a kérés – mondta az édesapa. – De mondja meg, ki az a hülye, aki tényleg odaadná a szervét? Én feküdjek kés alá, rohangáljak a kórházba? Nem is értem, Mária hogyan gondolhatta ezt. Ő mondta, hogy ha nemet mondok, akkor pakoljak is össze, nem marad nálam. Hát jó, összepakoltam, de nem én dobtam ki. Jobb így, azóta se hív, én meg nem tudom felhívni, nincs rá pénzem – mondta.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Fájdalomcsillapító fejfájásra, ami természetes és szinte ingyen van

Mazsi

A nap képe: Miniszterelnökünk, kedves felesége és unokájuk..

Géza

Tanácsok kánikulában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------