Image default
Belföldi hírek

Egymilliós többlettámogatást kapnak a háziorvosok

forrás: Népszabadság

A háziorvosok augusztus 3-ig megkapják az erre az évre ígért, átlagosan havi 130 ezer forintos többlettámogatást januárig visszamenőleg, ami egy összegben egymillió-negyvenezer forintot jelent – nyilatkozta Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ, Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke a Népszabadságnak.

Miután az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megkezdi a 2016-ra ígért, összesen tízmilliárd forintos többlettámogatás kifizetését,  nemcsak a háziorvosi és házi-gyermekorvosi vállalkozások juthatnak hozzá a január óta esedékes pénzhez, hanem a fogorvosok és a védőnők is, bár nekik kisebb összeget, havi 50-55, illetve 30-35 ezer forintot utalnak.

Egymilliós többlettámogatást kapnak a háziorvosok
A kép illusztráció. MTI Fotó: Balázs Attila

Bár az összeg szabadon fölhasználható, eredeti célja pedig az, hogy a gyógyítók jövedelme növekedjen, Selmeczi Kamill úgy tudja: valamennyi háziorvos juttat majd munkatársainak, a körzetekben dolgozó ápolóknak, asszisztenseknek is.

A háziorvosoknak és a házi-gyermekorvosoknak praxisonként az ideihez hasonlóan tavaly is átlagosan havi 130 ezer forinttal emelkedett a bevétele.

 

Hasonló hírek

Jogtalannak tart egy hivatalos intézkedést? Jövőre ezt teheti

Géza

Morvai Krisztina befejezi politikai pályafutását 2019-ben (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Római-part: Megkezdődött az aláírások gyűjtése a népszavazáshoz

Géza