Hirmagazin.eu
Főoldal » Egymillió focipályányi erdőt vágtak ki Brazíliában tavaly
Külföld

Egymillió focipályányi erdőt vágtak ki Brazíliában tavaly

A Greenpeace brazíliai közpolitikai koordinátora szerint a helyzet tovább romolhat, ha Jair Bolsonaro megválasztott brazil elnök beváltja kampányígéretét, és módosít a környezetvédelmi szabályozásokon.

Bolsonaro azt mondta, hogy felszámolja a védett, valamint a bennszülöttek számára fenntartott területeket, valamint azt, hogy csökkenti a környezet elleni bűncselekmények visszaszorítására irányuló ellenőrzéseket és szankciókat. Ha mindez megvalósul, az elképzelhetetlen helyzethez vezethet – mutatott rá Marcio Astrini, a Greenpeace brazíliai közpolitikai koordinátora.

A megválasztott brazil elnök gazdasági akadálynak nevezte az esőerdők jogszabályi védelmét. Bolsonaro azt tervezi, hogy összevonja a környezetvédelmi és a mezőgazdasági minisztériumot. Ugyanakkor arra is utalt, hogy felülvizsgálhatja terveit, amelyek hatalmas felzúdulást keltettek a dél-amerikai országban.

Brazíliában 2004 és 2012 között jelentősen csökkent a kiirtott erdők nagysága, többek között a kormányzati szigorításoknak köszönhetően.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Már megint lehalt a Facebook

Mazsi

Végleg leállt az éjjel a légitársaság: járatok törölve, ezren maradtak munka nélkül

Mazsi

Orbán Viktor: Magyarország és Franciaország egyaránt gazdaságilag erős Európát szeretne

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------