Image default
Külföld

Egymillió focipályányi erdőt vágtak ki Brazíliában tavaly

A Greenpeace brazíliai közpolitikai koordinátora szerint a helyzet tovább romolhat, ha Jair Bolsonaro megválasztott brazil elnök beváltja kampányígéretét, és módosít a környezetvédelmi szabályozásokon.

Bolsonaro azt mondta, hogy felszámolja a védett, valamint a bennszülöttek számára fenntartott területeket, valamint azt, hogy csökkenti a környezet elleni bűncselekmények visszaszorítására irányuló ellenőrzéseket és szankciókat. Ha mindez megvalósul, az elképzelhetetlen helyzethez vezethet – mutatott rá Marcio Astrini, a Greenpeace brazíliai közpolitikai koordinátora.

A megválasztott brazil elnök gazdasági akadálynak nevezte az esőerdők jogszabályi védelmét. Bolsonaro azt tervezi, hogy összevonja a környezetvédelmi és a mezőgazdasági minisztériumot. Ugyanakkor arra is utalt, hogy felülvizsgálhatja terveit, amelyek hatalmas felzúdulást keltettek a dél-amerikai országban.

Brazíliában 2004 és 2012 között jelentősen csökkent a kiirtott erdők nagysága, többek között a kormányzati szigorításoknak köszönhetően.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Lövöldözés volt New Orleansban

Géza

Műsor közben akarta széttépni idomárját a medve – videó

Géza

Putyin: Törökország megbánja, hogy lelőtte az orosz vadászgépet

info