Image default
A magyar foci múltja, jelene és jövője Sporthirek

Egymilliárd forintot kaphatnak a magyar focisták

Mármint a komplett válogatott, ha kijutnak az Eb-re. Ennyit oszthatnak szét köztük, ha legyűrik a norvégokat.

Egymilliárd forintot kaphatnak a magyar focisták
A Blikk információi szerint mintegy egymilliárd forintot oszthatnak szét a magyar labdarúgó válogatott játékosai között, ha kijutnak a 2016-os franciaországi Eb-re.

Ha a magyar csapat a novemberi pótselejtezőn kiharcolja a továbbjutást a papíron esélyesebb norvégok ellen, akkor kapnának a játékosok ekkora jutalmat. Természetesen a pénz nem egyenlő arányban oszlana meg köztük, számításba vennék, hogy a selejtezők során ki mennyit játszott, illetve hányszor szerepelt a válogatott keretben.

És hogy honnan lesz minderre pénz? Az UEFA, az Európai Labdarúgó Szövetség minden, az Európa-bajnokságra kijutó ország szövetségének automatikusan utal 12 millió eurót (közel 4 milliárd forintot).

A magyar csapat, mint ismeretes, drámai körülmények közt maradt le az egyenes kijutásról. Az utolsó forduló eredményeitől függően ugyanis megvolt a lehetőség arra, hogy a legjobb csoportharmadikként, pótselejtező nélkül kvalifikálja magát az Eb-re. Ám az utolsó napon törökök megverték Izlandot, Kazahsztán pedig a letteket, így a szinte utolsó percig továbbjutásra álló magyar csapat lemaradt az egyenes kijutásról, és Norvégia ellen kénytelen párharcot vívni.

Magyarország 34 éve nyeretlen a norvégokkal szemben, azóta öt döntetlen mellett négyszer kikapott tőlük. Az összesített mérleg ugyanakkor magyar fölényt mutat: a nemzeti együttes hétszer győzött, ötször döntetlent játszott és ötször vereséget szenvedett. Legutóbb 2012 novemberében találkozott a két gárda, s az akkori barátságos mérkőzésen 2-0-s vendégsiker született a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyarok úgy kerültek pótselejtezőre, hogy Észak-Írország és Románia mögött, de Finnországot, Feröer-szigeteket és Görögországot megelőzve harmadikok lettek selejtezőcsoportjukban. A magyarok legutóbbi “rájátszása” csúfos véget ért, mivel az 1998-as vb-részvételért a jugoszlávok 12-1-es összesítéssel bizonyultak jobbnak.

A nemzeti együttes az 1986-os világbajnokság óta először vehetne részt nagy nemzetközi tornán, az Eb-re pedig története során harmadszor juthat ki, erre legutóbb 1972-ben volt példa.

A pótselejtező programja:

első mérkőzések:
november 12.: Norvégia-MAGYARORSZÁG 20.45
november 13.: Bosznia-Hercegovina – Írország 20.45
november 14.: Ukrajna-Szlovénia 18.00, Svédország-Dánia 20.45

visszavágók:
november 15.: MAGYARORSZÁG-Norvégia 20.45
november 16.: Írország – Bosznia-Hercegovina 20.45
november 17.: Szlovénia-Ukrajna 20.45, Dánia-Svédország 20.45

A már résztvevő válogatottak:
Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales, Albánia, Románia, Németország, Lengyelország, Oroszország, Szlovákia, Horvátország, Törökország
Budapest-Brüsszel már 5990 Ft-tól! Wizzair.com (X)

 

Forrás: szeretlekmagyaroroszag

Hasonló hírek

Minden, amit a vizes vb megnyitójáról érdemes tudnod

Edit

MPB – Újabb iratokat foglalt le az NNI

info

Pekingben lesz a 2022-es téli olimpia

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------