Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Egymást érték a balesetek vasárnap

Országszerte rengeteg baleset történt a télies útviszonyok miatt. Kesztölcön egy 31 éves férfi vesztette életét, amikor felborult az autójával, Kocsordon pedig két autó ütközött össze a csúszós úton.

A Somogy megyei Bárdudvarnokon is tragédia történt. Úszás közben egy tó jege alá szorult és életét vesztette egy férfi.

Egy autónak teljesen kiszakadt a bal oldala és több métert repült az egyik kereke, miután egy másik kocsival ütközött a Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Kocsordon. A román rendszámú autó nem tudott bevenni egy kanyart, átsodródott a szemközti sávba, és ekkor csapódott neki a másik autónak, amely végül egy családi ház bejárata előtt állt meg teljesen összeroncsolódva.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy senki nem sérült meg. A sofőrök valószínűleg nem az útviszonyoknak megfelelően vezettek, ugyanis szakadó hóban, latyakos úton történt a baleset vasárnap délelőtt.

A Komárom-Esztergom megyei Kesztölcön azonban halálos baleset történt. Egy 31 éves férfi autójával a 10-es számú főútra akart ráhajtani, de ismeretlen okból az út menti szántóföldre hajtott, ott többször megpördült és a kocsi a tetejére borulva állt meg. A járműben egyedül tartózkodó sofőr kirepült a járműből és a helyszínen életét vesztette.

Országszerte rengeteg baleset történt vasárnap főként a megváltozott útviszonyok miatt. Békés megyében például Medgyesegyháza és Kétegyháza között lesodródott a havas, jeges úttestről és az árokba borult egy autó. Még a tűzoltók kiérkezése előtt, a rendőrök gumibotokkal törték ki a szélvédőt és úgy szabadították ki a beszorult sofőrt, aki könnyebben megsérült.

A Somogy megyei Bárdudvarnokra a búvárokat és a speciális mentőszolgálatot is riasztották. Egy tó jege alá szorult férfihez hívtak segítséget. A szerencsétlenül járt férfit a parttól 30 méterre, 6-8 centiméteres jég alatt találták meg.

Az M1 információi szerint az egészséges, természetközeli életmódot folytató és azt népszerűsítő férfi telente is gyakran megmártózott a nyílt vízben. Vasárnap léket vágott a jégen, alámerült, de feltehetően rosszul lett és már nem tudott kijönni. A szakemberek külön felhívják a figyelmet arra, hogy 10 centiméteres vastagság alatt életveszélyes a jégre lépni.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Rommá törtek a kocsik: megrázó fotók az M9-esen történt halálos balesetről

Géza

Adócsalás, ékszerek, és..

Géza

Kísérteties hasonlóság: újabb áldozatot szedett a szikszói kettős gyilkos?

Géza