Hirmagazin.eu
Főoldal » Egymást érik a razziák Törökországban
Külföld

Egymást érik a razziák Törökországban

Törökországban folytatódnak a letartóztatások a kormánypárt kényelmes parlamenti többségét helyreállító vasárnapi választások után.

török választás

A nyugati Izmir tartományban több tucatnyi vezető hivatalnok és rendőrtiszt került őrizetbe kedden azzal a gyanúval, hogy az Amerikában élő ellenzéki török hittudós, Fetullah Gülen hazai támogatói hálózatához tartoznak.

Eközben a rendőrség elkobozta – két hónap alatt másodszor – a Nokta című magazin legfrissebb számát mondván, hogy sértő az államfő képét kommentáló felirat a címlapon. A példányokat begyűjtötték a standokról, és a magazin főszerkesztőjét, vele együtt a lap vezető hírszerkesztőjét is őrizetbe vették.

A múlt héten, a választási kampány finisében két tévécsatornát hallgattatott el a török rendőrség a terrorizmus elleni küzdelem jegyében.

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet szerint a vasárnapi választásokat az erőszak és a megfélemlítés uralta Törökországban.

A megfigyelőcsoport vezetője, Ignacio Sanchez Amor azt mondja, hogy a török sajtó súlyos nyomás alá került. Újságírók és teljes szerkesztőségek ellen folyik eljárás vagy azzal, hogy a terrorizmust támogatják, vagy azzal, hogy rágalmazzák az államfőt.

A délkeleti országrészben folyik tovább a harc a terrorszervezetként nyilvántartott Kurdisztáni Munkáspárt és a török hadsereg között. A fegyveresek mellett tüntető lakosság pedig a rohamrendőrökkel ütközik meg rendszeresen.

A török hadsereg közleménye szerint hétfő óta a Kurdisztáni Munkáspárt fegyverraktárait és bunkereit bombázzák Irak északi részén.

 

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Magyar férfi lövöldözött Los Angelesben, lecsaptak a kommandósok

Mazsi

Önálló terrorelhárítási ügyészség alakul Franciaországban

Géza

Kocsiját féltette a tűzforró autóban hagyott gyereke helyett a kegyetlen nő

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!