Hirmagazin.eu
Főoldal » Egymásra mutogattak az uniós országok a vasárnapi csúcstalálkozón (Videó)
Külföld

Egymásra mutogattak az uniós országok a vasárnapi csúcstalálkozón (Videó)

Több uniós ország vezetője is Görögországot hibáztatta a Balkánon kialakult menekültválságért a vasárnapi uniós csúcstalálkozón.

Egymásra mutogattak az uniós országok a vasárnapi csúcstalálkozón
Egymásra mutogattak az uniós országok a vasárnapi csúcstalálkozón

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök azonban Törökország felelősségét firtatta.

A legdrámaibban Szlovénia miniszterelnöke fogalmazott, aki közölte, hogy ha az érintett országok nem tesznek meg mindent a megoldásért, akkor ez a vég kezdete az Európai Unió számára.

– Mindannyiunkat kötelez a Genfi Egyezmény- mondta Angela Merkel német kancellár.- Vannak az emberi méltóságot érintő normáink, és ami megkönnyebbülés, hogy a normáink arról is szólnak, hogyan osszuk el a feladatokat az úgynevezett balkáni útvonalon. Természetesen arról is beszélni fogunk, hogyan fejlesszük tovább a regisztrációs központokat az unió külső határain. Az EU határainak hatékonyabb védelme egy fontos feladat.

A magyar miniszterelnök megfigyelőként vett részt a találkozón, mert mint mondta: a nyugat-balkáni migrációs útvonal már nem érinti Magyarországot.

– Az Európai Unió tagállamai, különösen azok, akik a schengeni egyezmény tagjai is, nem képesek vagy nem állnak készen arra, hogy betartsák a szavukat.
De vannak nemzetközi egyezményeink, és ezeket mindenkinek be kéne tartania. Az első javaslatom az volt, hogy le kellene mennünk délig, hogy megvédjük a görög határt, ha ők erre nem képesek.

Tudósítónk szerint az uniós csúcs egy üzenet a menekülthullám által leginkább érintett országoknak:

– Diplomáciai források szerint a mai csúcs Angela Merkel ötlete volt. A német kancellár és az Európai Bizottság elnöke, Jean Claude Juncker világos üzenetet akartak küldeni a közép- és délkelet-európai államoknak: azt, hogy hagyják abba az önálló akcióikat és kezdjenek el együttműködni egymással.

 

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Belga állampolgár volt a merényletek szervezője – további támadások lehetnek Valls szerint

Edit

Titkos fegyvert mutattak be az orosz állami tévék, állítólag véletlen volt

Edit

Halálos késelés és tűzvész a menedékkérőket befogadó állomásokon Németországban

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------