Hirmagazin.eu
Főoldal » Egymásnak mentek az ellenzéki pártok Czeglédy Csaba miatt – videó
Belföldi hírek

Egymásnak mentek az ellenzéki pártok Czeglédy Csaba miatt – videó

Kitart Czeglédy Csaba mellett a Demokratikus Koalíció.

A napokban derült ki, hogy két DK-s vezetésű kerület, Erzsébetváros és Újbuda a milliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba által vezetett ügyvédi irodát bízta meg az önkormányzat átvilágításával. A döntés a Momentumnak, a Jobbiknak és az LMP-nek sem tetszik. A DK ennek ellenére nem bont szerződést Czeglédy cégével, sőt, azt mondják, büszkék a politikusra – hangzott el az M1 Híradójában.

Év végéig Czeglédy Csaba ügyvédi irodája képviseli az erzsébetvárosi önkormányzatot különböző személyiségjogi és sajtó-helyreigazítási perekben, és ugyanez a cég ellenőrzi majd a jelenleg is érvényben lévő önkormányzati szerződéseiket – derül ki azokból a megbízási szerződésekből, amelyeket Erzsébetváros DK-s polgármestere hozott nyilvánosságra.

A DK büszke arra, hogy Czeglédy elfogadta a felkérést

Niedermüller Péter azt írta, büszkék arra, hogy Czeglédy Csaba elfogadta a felkérésüket. Czeglédy Csabát adócsalás és magánokirat hamisítás miatt a Medgyessy-kormány idején – 2003-ban- 8 hónap börtönre ítélte a bíróság.

2017 óta – megszakításokkal – újra eljárás folyik a volt MSZP-s képviselő ellen. A vád szerint több mint 6,2 milliárd forintos költségvetési csalást és magánokirat hamisítást követett el egy bűnszervezetben, amelyet ő irányított. Czeglédy Csaba hosszú éveken keresztül volt a szocialisták szombathelyi képviselője. Közben ügyvédként dolgozott az MSZP-nek, és Gyurcsány Ferencnek. Az idei Európai Parlamenti választáson még a DK listájára is felkerült, habár az EP-be nem jutott be, de jelöltsége miatt egy időre mentelmi jogot kapott.

A Momentum szerint a megbízás öngól

Most Erzsébetváros mellett egy másik DK-s vezetésű kerület, Újbuda önkormányzati szerződéseit is Czeglédy Csaba ügyvédi irodája ellenőrzi majd. A Momentum szerint Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának megbízása egy öngól, ami teljes ellenzék hitelességét rombolja.

A párt újbudai képviselője, Orosz Anna szerint morális kérdésről van szó, Czeglédy Csabát korábban már jogerősen elítélték, ráadásul MSZP-s múltja miatt egyáltalán nem nevezhető függetlennek.

A Momentumos politikus közösségi oldalán azt is írta, hiába jelezték aggályaikat, a DK -s polgármesterek rohamtempóban, és önhatalmúlag mégis megkötötték a szerződést. Czeglédy Csaba nyilvános üzenetben reagált, szerinte a Momentumos politikus elhamarkodottan alakította ki álláspontját. A vád alatt lévő politikus szerint egyébként a Momentum megtehette volna, de mégsem emelt kifogást a személye ellen.

Ugyanezzel érvel a DK is. A párt szóvivője szerint ők egyeztettek a Momentummal, amelynek korábban nem volt baja Czeglédy Csabával. Csakhogy nem a Momentum az egyetlen, amely most felháborodott.

Az LMP budapesti elnökségét is váratlanul érte a döntés. Azt írták, megdöbbenve értesültek az adócsalással vádolt Czeglédy Csaba megbízásáról. Szerintük ez nem ésszerű, és nem is elfogadható. A fővárosi LMP-sek szerint egyébként az sem tekinthető pozitív folyamatnak, hogy a régi, szocialista elit, kétes megítélésű tagjai kapnak pozíciókat a fővárosban.

A Jobbiknak Draskovics és Havas kinevezése sem tetszik

Hasonlóan vélekedik a Jobbik is. A párt budapesti elnöke szerint nem Czeglédy Csaba megbízása a szocialista panoptikum egyetlen meglepetése a héten.

Bencsik János kifogásolta, hogy a Gyurcsány-kormány volt pénzügyminiszterét, Draskovics Tibort nevezték ki a BKK igazgatósági elnökének, és azt is, hogy az az MSZP-s Havas Szófia is bekerült a fővárosi bizottságba, aki korábban fasisztának nevezte az 56-os pesti srácokat.

A jobbikos politikus szerint hiábavaló volt az ellenzéki összefogás, ha ezáltal a 2010 előtti,  „letűnt korok dicstelen figurái újra az élvonalba tudják fúrni magukat.” Czeglédy Csaba szerződtetését egyébként az ellenzéki együttműködés megcsúfolásának nevezte a jobbikos politikus.

Koalíciós partnereik felháborodása ellenére a DK nem bontja fel a szerződéseket. A párt szóvivője szerint gondolkodniuk sincs min, szerintük a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba alkalmas a feladatra.

A címlapfotó illusztráció

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Vihar: Hegyeshalmon töltötte az éjszakát a Kálmán Imre-expressz

Géza

Továbbra is fennakadások vannak a Magyar Telekom levelezőszolgáltatásában

info

Gyanús átutalásokat vizsgál a TEK

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!