Image default
Belföldi hírek

Egymásnak mentek az ellenzéki pártok Czeglédy Csaba miatt – videó

Kitart Czeglédy Csaba mellett a Demokratikus Koalíció.

A napokban derült ki, hogy két DK-s vezetésű kerület, Erzsébetváros és Újbuda a milliárdos költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba által vezetett ügyvédi irodát bízta meg az önkormányzat átvilágításával. A döntés a Momentumnak, a Jobbiknak és az LMP-nek sem tetszik. A DK ennek ellenére nem bont szerződést Czeglédy cégével, sőt, azt mondják, büszkék a politikusra – hangzott el az M1 Híradójában.

Év végéig Czeglédy Csaba ügyvédi irodája képviseli az erzsébetvárosi önkormányzatot különböző személyiségjogi és sajtó-helyreigazítási perekben, és ugyanez a cég ellenőrzi majd a jelenleg is érvényben lévő önkormányzati szerződéseiket – derül ki azokból a megbízási szerződésekből, amelyeket Erzsébetváros DK-s polgármestere hozott nyilvánosságra.

A DK büszke arra, hogy Czeglédy elfogadta a felkérést

Niedermüller Péter azt írta, büszkék arra, hogy Czeglédy Csaba elfogadta a felkérésüket. Czeglédy Csabát adócsalás és magánokirat hamisítás miatt a Medgyessy-kormány idején – 2003-ban- 8 hónap börtönre ítélte a bíróság.

2017 óta – megszakításokkal – újra eljárás folyik a volt MSZP-s képviselő ellen. A vád szerint több mint 6,2 milliárd forintos költségvetési csalást és magánokirat hamisítást követett el egy bűnszervezetben, amelyet ő irányított. Czeglédy Csaba hosszú éveken keresztül volt a szocialisták szombathelyi képviselője. Közben ügyvédként dolgozott az MSZP-nek, és Gyurcsány Ferencnek. Az idei Európai Parlamenti választáson még a DK listájára is felkerült, habár az EP-be nem jutott be, de jelöltsége miatt egy időre mentelmi jogot kapott.

A Momentum szerint a megbízás öngól

Most Erzsébetváros mellett egy másik DK-s vezetésű kerület, Újbuda önkormányzati szerződéseit is Czeglédy Csaba ügyvédi irodája ellenőrzi majd. A Momentum szerint Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának megbízása egy öngól, ami teljes ellenzék hitelességét rombolja.

A párt újbudai képviselője, Orosz Anna szerint morális kérdésről van szó, Czeglédy Csabát korábban már jogerősen elítélték, ráadásul MSZP-s múltja miatt egyáltalán nem nevezhető függetlennek.

A Momentumos politikus közösségi oldalán azt is írta, hiába jelezték aggályaikat, a DK -s polgármesterek rohamtempóban, és önhatalmúlag mégis megkötötték a szerződést. Czeglédy Csaba nyilvános üzenetben reagált, szerinte a Momentumos politikus elhamarkodottan alakította ki álláspontját. A vád alatt lévő politikus szerint egyébként a Momentum megtehette volna, de mégsem emelt kifogást a személye ellen.

Ugyanezzel érvel a DK is. A párt szóvivője szerint ők egyeztettek a Momentummal, amelynek korábban nem volt baja Czeglédy Csabával. Csakhogy nem a Momentum az egyetlen, amely most felháborodott.

Az LMP budapesti elnökségét is váratlanul érte a döntés. Azt írták, megdöbbenve értesültek az adócsalással vádolt Czeglédy Csaba megbízásáról. Szerintük ez nem ésszerű, és nem is elfogadható. A fővárosi LMP-sek szerint egyébként az sem tekinthető pozitív folyamatnak, hogy a régi, szocialista elit, kétes megítélésű tagjai kapnak pozíciókat a fővárosban.

A Jobbiknak Draskovics és Havas kinevezése sem tetszik

Hasonlóan vélekedik a Jobbik is. A párt budapesti elnöke szerint nem Czeglédy Csaba megbízása a szocialista panoptikum egyetlen meglepetése a héten.

Bencsik János kifogásolta, hogy a Gyurcsány-kormány volt pénzügyminiszterét, Draskovics Tibort nevezték ki a BKK igazgatósági elnökének, és azt is, hogy az az MSZP-s Havas Szófia is bekerült a fővárosi bizottságba, aki korábban fasisztának nevezte az 56-os pesti srácokat.

A jobbikos politikus szerint hiábavaló volt az ellenzéki összefogás, ha ezáltal a 2010 előtti,  „letűnt korok dicstelen figurái újra az élvonalba tudják fúrni magukat.” Czeglédy Csaba szerződtetését egyébként az ellenzéki együttműködés megcsúfolásának nevezte a jobbikos politikus.

Koalíciós partnereik felháborodása ellenére a DK nem bontja fel a szerződéseket. A párt szóvivője szerint gondolkodniuk sincs min, szerintük a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba alkalmas a feladatra.

A címlapfotó illusztráció

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Honnan lesz érdemes nézni a tűzijátékot?

Edit

Pintér Sándor szerint a nemzeti szuverenitás megtartása a tét

Edit

Szinte lehetetlen kiutasítani az országból a bevándorlók nagy részét

Edit