Hirmagazin.eu
Főoldal » Egymásnak esett egy autós és egy bringás, egy másik sofőr pedig videóra vette az utcai harcot – VIDEÓ
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Egymásnak esett egy autós és egy bringás, egy másik sofőr pedig videóra vette az utcai harcot – VIDEÓ

Budapest ― Ordítozás, autósüldözés a nyílt utcán – egyre gyakoribb és egyre durvábbak az autós-kerékpáros konfliktusok.

Aki két vagy négy keréken, esetleg mindkettőn közlekedik, annak bizonyosan van élménye arról, hogyan került már vészhelyzetbe a saját vagy a másik figyelmetlensége, szabályszegése miatt. Az indulatok pedig időnként elszabadulnak, ahogy megtörtént nemrég a II. kerületi Fazekas utcában is.

Az olvasó-riporterünk 10 ezret érő videóján tisztán látszik, hogyan feszült egymásnak egy kerékpáros és egy autós. A biciklista békésen haladt, amikor az Opel épphogy el nem sodorta, miközben elsuhant a közvetlen közelében.

A bringás feltartott középső ujjával fejtette ki véleményét a manőverről, erre az autós a gázra lépett és a nyomába eredt. A vita a következő pirosnál durvult el: az opeles kiugrott a kocsiból, ordítozni kezdett, majd megragadta és földhöz csapta a bringát. Talán meg is taposta volna, ám furfangos ellenfele a kocsi vezetőüléséhez pattant, és kihúzta a slusszkulcsot, majd messzire eldobta azt.

Amíg a felbőszült sofőr a kulcsot kereste, a kerékpáros nyeregbe pattant és elszelelt. Bár az opeles, miután meglett a kulcs, újra üldözőbe vette, a bringás a következő pirosnál kereket oldott.

– Ez mindennapos konfliktus az utakon, pedig a KRESZ előírja, hogy minimum 1-1,5 méteres, úgynevezett vetődési távolságot kell hagyni a másik kikerülésekor mind a kerékpárosnak, mind az autósnak – fejtegette dr. Kovács Kázmér közlekedési szakjogász. – Sokszor okoz problémát, hogy az autósok úgy nyitják ki az ajtajukat, hogy nem néznek hátra. A kerékpárosok leggyakrabban azt a hibát követik el, hogy a gyors haladás érdekében összevissza cikáznak az autók között. Ez komolyan veszélyezteti őket és az autósokat is.

– Szerencsére nem mindenki ilyen, ám aki így viselkedik, azzal az élet más területén is gondok vannak – szögezte le Dulin Jenő közlekedéspszichológus. – A hasonló konfliktusok résztvevői úgynevezett agresszív, felülkerekedő személyiségtípusok, akiknek az a fontos, hogy megmutassák: ők az erősebbek, a gyorsabbak és nekik van igazuk. Ha biciklire ülnek, semmibe veszik a szabályokat, ha autóba, letarolnak mindenkit. Nekik kellene változtatni a hozzáállásukon.

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Több illegális belépési kísérlet: Embercsempész Hercegszántón; Iráni határsétők; kamionban bújtak meg;

Géza

Szeméremsértő módon mutogatta magát a beteg bűnöző! Elfogták a rendőrök! (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Újra eltűnt egy kislány Budapesten! A rendőrség a lakosság segítségét kéri Hága Zaklin Melissza felkutatásában!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------