Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Egymásnak esett egy autós és egy bringás, egy másik sofőr pedig videóra vette az utcai harcot – VIDEÓ

Budapest ― Ordítozás, autósüldözés a nyílt utcán – egyre gyakoribb és egyre durvábbak az autós-kerékpáros konfliktusok.

Aki két vagy négy keréken, esetleg mindkettőn közlekedik, annak bizonyosan van élménye arról, hogyan került már vészhelyzetbe a saját vagy a másik figyelmetlensége, szabályszegése miatt. Az indulatok pedig időnként elszabadulnak, ahogy megtörtént nemrég a II. kerületi Fazekas utcában is.

Az olvasó-riporterünk 10 ezret érő videóján tisztán látszik, hogyan feszült egymásnak egy kerékpáros és egy autós. A biciklista békésen haladt, amikor az Opel épphogy el nem sodorta, miközben elsuhant a közvetlen közelében.

A bringás feltartott középső ujjával fejtette ki véleményét a manőverről, erre az autós a gázra lépett és a nyomába eredt. A vita a következő pirosnál durvult el: az opeles kiugrott a kocsiból, ordítozni kezdett, majd megragadta és földhöz csapta a bringát. Talán meg is taposta volna, ám furfangos ellenfele a kocsi vezetőüléséhez pattant, és kihúzta a slusszkulcsot, majd messzire eldobta azt.

Amíg a felbőszült sofőr a kulcsot kereste, a kerékpáros nyeregbe pattant és elszelelt. Bár az opeles, miután meglett a kulcs, újra üldözőbe vette, a bringás a következő pirosnál kereket oldott.

– Ez mindennapos konfliktus az utakon, pedig a KRESZ előírja, hogy minimum 1-1,5 méteres, úgynevezett vetődési távolságot kell hagyni a másik kikerülésekor mind a kerékpárosnak, mind az autósnak – fejtegette dr. Kovács Kázmér közlekedési szakjogász. – Sokszor okoz problémát, hogy az autósok úgy nyitják ki az ajtajukat, hogy nem néznek hátra. A kerékpárosok leggyakrabban azt a hibát követik el, hogy a gyors haladás érdekében összevissza cikáznak az autók között. Ez komolyan veszélyezteti őket és az autósokat is.

– Szerencsére nem mindenki ilyen, ám aki így viselkedik, azzal az élet más területén is gondok vannak – szögezte le Dulin Jenő közlekedéspszichológus. – A hasonló konfliktusok résztvevői úgynevezett agresszív, felülkerekedő személyiségtípusok, akiknek az a fontos, hogy megmutassák: ők az erősebbek, a gyorsabbak és nekik van igazuk. Ha biciklire ülnek, semmibe veszik a szabályokat, ha autóba, letarolnak mindenkit. Nekik kellene változtatni a hozzáállásukon.

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Több tucat illegális migráns érkezett hazánkba a hétvégén, de hiába, mert rendőreink igaz hazaszeretettel biztosítják nyugalmunkat! Oszd meg!

Géza

Horrorbaleset: Jogosítvány nélkül vezethetett a Dózsa György úton balesetező M. Richárd

Edit

Kisstílű bűnözők hajtották végre a legnagyobb képlopást Magyarországon

Géza