Image default
Külföld

Egymás útlevelével is készpénzhez jutnak a migránsok Boszniában! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Mások útlevelével is tudnak készpénzt felvenni a Balkánon várakozó illegális bevándorlók. A támogatások a helyiek szerint egy címről érkeznek a számlákra, a helyiek pedig kérelmezni fogják az átutalások ellenőrzését.

Boszniában várakozó migránsok ismét megerősítették az M1 tudósítójának, hogy akár mások útlevelével is tudnak készpénzt felvenni az egyik bihácsi postán. Állításuk szerint rokonaik, barátaik küldenek nekik pénzt – ezzel szemben egy bihácsi városi képviselő úgy tudja, hogy szinte minden adomány egy helyről, egy címről érkezik, de azt nem tudja, hogy ki lehet a feladó.

Sok Velika Kladusára érkező migráns egyből felkeresi a pénzintézetet. A városhoz közeli gyárépületben több száz bevándorló várakozik.

Korábban, amíg nem nyitották meg a “pénzcsapot”, a migránsok a határőrök elleni támadásban látták az egyetlen esélyt az Európába való továbbhaladáshoz, ahogyan az alábbi videóban is láthatjátok:

A videó alapforrása: hirado.hu, a videó forrása: hirvilág

A legtöbben rendszeresen próbálkoznak illegális határátlépéssel. Azt mondják, olykor több száz eurót is fizetnek az embercsempészeknek. A pénzt pedig elmondásuk szerint: kapják.

A migránsok az elmúlt napokban arról is beszéltek a Híradónak, hogy családjuk és barátaik is rendszeresen utalnak nekik pénzt. Volt, aki azt is mondta: annyit kap, amennyit kér. Ezt pedig az egymástól kölcsönvett útlevelekkel veszik fel. Hétköznaponként kígyóznak a sorok a posták előtt, de a helyiek a bankokban is találkoznak migránsokkal.

A városi képviselő-testület egyik tagja szerint mostanra az is kiderült, hogy az utalások ugyanattól a feladótól érkeznek. „Kérelmezni fogjuk az illetékes hatóságoktól, hogy ellenőrizzék ezeket az utalásokat, és derítsék ki, hogy a posta miért hagyja ezeket jóvá. Ki kellene deríteni azoknak az embereknek a személyazonosságát is, akik ezekhez a pénzekhez hozzájutnak – fogalmazott Sej Ramic, a bihácsi városi képviselőtestület tagja.

A helyiek szerint a bevándorlók a pénzautomatákból is vesznek fel pénzt. A Balkánon senki sem tudja, hogy a migránsok pontosan kitől kapják a támogatást, Görögországban viszont a regisztrált bevándorlók 2017 óta névtelen bankkártyákhoz juthatnak az ENSZ és az Európai Bizottság támogatásával indult humanitárius programban jóvoltából. Ezeket elméletileg csak Görögországban tudják használni, egy horvát rendőr szerint azonban a Boszniában várakozó bevándorlók is rendelkeznek név nélküli bankkártyákkal.

A Fidesz-KDNP uniós képviselői magyarázatot várnak

Az Európai Bizottság hallgat a migránskártyákkal felmerült kérdésekkel kapcsolatban, ezért a a Fidesz-KDNP uniós képviselőcsoportja a bizottság elnökéhez fordul az ügyben – jelentette be Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője azt mondta: meg szeretnék tudni, hogy az unió mennyi pénzt utalt eddig a névtelen bankkártyákra. Arra is választ várnak, hogy miként ellenőrzik a pénzek felhasználását, és az unió mi alapján költi az európai adófizetők pénzét az illegális bevándorlók segítésére.

Deutsch Tamás hozzátette: az Európai Unió nem rendelkezik saját pénzzel. A rendelkezésére álló források az adófizetőktől érkeznek. Ezért az Európai Bizottságtól három héten belül válaszokat várnak az Európa-szerte döbbenetet kiváltó üggyel kapcsolatban.

Forrás: M1

Hasonló hírek

A németek többsége elutasítja az EU-török megállapodást

Edit

Magyarellenes gyűlöletszításért bírságolt a román médiahatóság

Géza

Marihuánás sütit evett egy négyéves csíkszeredai kislány

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------