Főoldal » Egyiptom 2019-ben újra az egyik legelterjedtebb nyaralási úti cél
Külföld

Egyiptom 2019-ben újra az egyik legelterjedtebb nyaralási úti cél

Nem találkozni olyan emberrel a világon, aki ne vágyott volna valaha arra, hogy saját szemmel láthassa a piramisokat és személyesen tapasztalja meg az ókori kultúra bölcsőjét.

Így nem meglepő, hogy majd egy kerek évszázadig Egyiptom volt a turisták kedvence. Az ország turizmusa 2010-ben érte el a csúcsát: Egyiptom ebben az évben több mint 15 millió turistát fogadott, ezzel jelentősen fellendítve az ország gazdaságát és foglalkoztatottságát.

Egyiptom

Azonban az ezt követő sok évi politikai-társadalmi bizonytalanság miatt az országba való utazás nehézsége jelentősen befolyásolta Egyiptom turisztikai ágazatának bevételét, és felmerült a kérdés: vajon biztonságos-e Egyiptomba utazni? A biztonságos turistáskodás biztosítása kiemelten fontossá vált az ország számára; mostanra már, mint az utakat, városokat és még az idegenforgalmi látványosságokat is rendőrök és katonák figyelik. A módszer láthatóan bevált, és sok évi lappangást követően, Egyiptom turizmusa 2018-ban újból fellendült. Ebben az évben az országot több mint 9 millió turista látogatta meg (2016-ban 5,4 millió), és turizmusból való bevétel 77%-kal emelkedett az előző évhez képest. Egyiptom gazdaságáról bővebben az Egypt Today oldalán olvashatsz.

Egyiptomi utazás

Az idei év adatai ugyanilyen ígéretesnek látszanak; 2019-ben több mint 11,7 millió turista fogadására számítanak. Az ipar fejlődése azonban itt nem áll meg; a World Tourism Organization nevű szervet támogatásával, új és egyre modernebb épületek építésére fektetnek be jelentős összegeket, ezzel még jobbá téve az Egyiptomba látogató turisták nyaralási élményét. A legkedveltebb turisztikai látványosságok csúcsán még mindig az ókori trió (Giza-Luxor-Kairó) áll, azonban Egyiptom nem csak a történelem szerelmeseinek kedvez. A strandkedvelők számára kihagyhatatlan úti cél a Giftun szigetcsoporton elhelyezkedő magánterület, a mesébe illő Mahmya-sziget, és semmi sem hasonlítható a sivatagos quadozáshoz – nagyszerű móka felnőttek és gyermekek számára is egyaránt! Említésre méltó családbarát szórakozás továbbá a víziparkok meglátogatása is, a park méretétől függően ez lehet egynapos, de akár többnapos-ottalvós kedvtelés is. Egyiptom legjobban értékelt vízi parkjai a keleti partvonalon helyezkednek el, ezek közén tartoznak az Aqua Blue Water Park Sharm Al Sheikh luxusüdülőhely vagy a Serenity Fun City Resort – szintén egy szállodás vízi világ.

Nílusi hajózás

A Nílusi hajókázás egészen Luxortól Aswanig is remek többnapos elfoglaltság, és egyszerre több turistalátványosságot foglal magába, mint a Királyok völgye vagy Philai szigetén álló templomegyüttes. A négynapos hajókázás árát tekintve teljesen elfogadható, és az élményért mindenképp megéri, noha inkább párok, mintsem családok számára ajánlott program.

Egyiptom gazdasági sikeréből nem csak a turisztikai irodák részesültek; az online kaszinók ipara is belekóstolt a sikerbe olyan játékokon keresztül, mint a Book of Ra Deluxe. A kaszinó játék sajátossága, hogy általa elmerülhetsz az ókori Egyiptom titokzatos világában, a cél pedig Rá isten könyvének megszerzése. A kaszinó online világa ugyanannyira szórakoztató, és kihívásokkal teli, mint bármely más tradicionális játék.

Kaszinó Online

Egyiptom állandóan növekvő turista-paradicsoma nem csak felejthetetlen élményt nyújt, de elhanyagolhatatlanul pénztárcabarát is. Ha még nem jártál Egyiptomban, vagy Európán kívül, érdemes több utazási irodát felkeresni, és rajtuk keresztül foglalni az utazást. Ha kedvet kaptál Egyiptom felfedezéséhez, az utazás tervezésekor mindenképp érdemes jobban utána olvasni a helybéli kultúrának, különösen figyelembe ajánlanám az Útikritika weboldalt, mely nagyon részletes és valós leírást ad arról, hogy mire vállalkozol, ha Egyiptomot tüzöd ki úti célul.

Képek: Dive Hard Tours, nlc, pellair, lvbet

Hasonló hírek

Kínai középiskolások százait mérgezték meg

info

Nyilvános az új Ciprasz-kormány névsora

Edit

Kilenc nőt akart megerőszakolni egy szír migráns Németországban

Géza