Hirmagazin.eu
Főoldal » Egyik nap végig BKV-ztuk az éjszakát, ilyen a kijárási tilalom sújtotta szellemváros, .. azaz főváros..
Életmód hírek

Egyik nap végig BKV-ztuk az éjszakát, ilyen a kijárási tilalom sújtotta szellemváros, .. azaz főváros..

Szinte napra pontosan öt hónapja tilos utcára menni éjszaka. A nemrég este tíz órára módosított kijárási tilalom hatására éjszakára bizarr kísértetfilmekre emlékeztető szellemvárossá változik Budapest.

A közlekedésről nem is beszélve: a “kijárási születésnapjára” bejártuk a város forgalmasabb pontjait, és kiderült, miért nem jó fejhallgatóval mászkálni egy szellemvárosban.

Több mint négy óra BKV-túra után kijelenthető: a magyar főváros nemcsak “békeidőben” alkalmas más városokat megszemélyesítő filmforgatásokra, hanem a koronavírus-járvány alatti éjszakákon is. A november 10. óta életben lévő kijárási tilalom ugyanis olyan szellemvárossá változtatja éjszakánként Budapestet, ami leginkább egy urbanizált párizsi-berlini Hitchcock-horrora emlékeztet.

Azoknak, akik munka vagy más miatt rendszeresen mozognak éjszaka a fővárosban, sok újdonságot nem tartogatnak az alábbiak. Az éjszakát otthontöltők számára viszont egy gigaspoiler: elég kellemetlen érzés.

A nagybetűs Túra

Nem sokkal éjjel 11 óra után a teljesen kihalt Harminckettesek teréről indult “városnézés”, aminek színterei a forgalmasabb csomópontok, az egykor zsúfoltabb éjszakai járatok és maga a város központi terei voltak. Sorra került többek között a

  • négyes-hatos villamos;
  • a régen tömött éjszakai buszok (907; 956; 990; 960);
  • a csomópontok, például a Blaha, a Széll Kálmán tér, a Móricz Zsigmond körtér és a Keleti pályaudvar környéke;
  • valamint olyan ikonikusnak tartott helyek, mint a Kiskörút, a Belváros (mindkét oldalon), vagy a nyáron nagyon népszerű Erzsébet tér.

A körbejárt útszakasz, Kép: Noizz.hu

4-6-os lélekvesztő

Semmi meglepetés nem volt abban, hogy a világ legforgalmasabb villamosának kikiáltott négyes-hatoson alig van lélek. Az viszont még egy év koronavírus után is furcsa, hogy mikor az ember felszáll, az utasokon végignézve kapásból kiosztana úgy 40-50 év letöltendőt. Nem mintha a körúti villamos tisztaságáról és patináns utazóközönségéről lenne ismert: a legendásan gyűlölt járat mindig is híres volt a Rejtő Jenő-regényekbe illő karaktereiről, és félő volt, hogy erre a korlátozások csak rátesznek egy lapáttal.

Meg kell hagyni, hogy a budapestiek betartják a kijárási tilalmat – persze éjszaka amúgy sem lennének tömegek az utcán. Az első négyes-hatos utazás után a Móriczon szinte kizárólag a közlekedési vállalat alkalmazottainak tűnő emberek mászkáltak. Igaz a BKV-n sem voltak többen: éjfél körül 20 darab járaton mindössze két utas volt.

A kihalt Keleti pályaudvar és a Baross tér, Kép: Noizz.hu

907-es expedíció, alvajárók

Míg a körúti villamosokon átlagosan hat embert körülbelül hat ember lehetett, a korona előtti időkben népszerű 907-es éjszakai járaton még kevesebb. Amikor a Keleti pályaudvarhoz ért a sűrűn lakott, forgalmas külvárosok át közlekedő busz, mindössze két ember volt rajta. Mint kiderült, ez a szám lesz irányadó az utazásom hátralévő részében.

A következő pár óra egyre inkább az alvójáratok vették át a főszerepet: az Astoriától a Széll Kálmán térig mindössze két ember utazott, jobban mondva aludt. Mikor a budai csomóponton újra a Móricz felé közlekedő járatra szálltunk át, jött a két alvó utas is.

A kijárási tilalom alatt álló Budapest utazóközönségének miliőjét jól szemlélteti, hogy az átlag két-három utas közül jó eséllyel minimum egy volt, aki alvásra használta a járművet. Viszont ez rámutat, hogy az elnéptelenedett város illegális utazói távolról sem olyan veszélyesek, mint sokan gondolnák: abból még sosem lett drámai címlapsztori, hogy valaki alszik a BKV-n.

BKV-buszok és kihalt villamospálya a Móricz Zsigmond körtér BAH csomópont felé néző oldalán, Kép: Noizz.hu

Kivilágított díszletek, horror

Azért túlzás azt mondani, hogy az éjszakai főváros egy vidám tömegközlekedési-kánaán. Maga a város olyan — patetikus hasonlattal élve —, mintha egy gyönyörű emberből kiszipolyozták volna a lelket: minden ki van világítva, minden jár, az összes ház és sarok a helyén van — csak az a pár ember hiányzik, aki anno még éjszaka is lézengett. Ez a szinte hipnotikus érzés az, ami az egészet nemcsak lehangolóvá, de egyszerre dermesztővé is teszi.

Közép-Európa talán legforgalmasabb városi sugárútján csak néha suhantak el besötétített, gyanúsan kinéző Mercedesek, taxisok, teljesen üres buszok, és néha pár személyautó is. A furcsa érzést azonban gyorsan megszokja az ember, és így tanulságként kiemelendő, hogy nem szabad a rideg fények között nyugodtan, fejhallgatóval a fején sétálni, ugyanis ha nem figyelünk, nagyon könnyen becsúszhat közvetlenül az arcunk elé egy hajléktalan kinézetű férfi valamelyik sarkon. Ettől pedig az ember — áldja meg az ég bármilyen szociális érzékenységgel is — majd’ kiugrik a bőréből ijedtében.

Szinte teljesen üres a négyes-hatos, Kép: Noizz.hu

 

Az üresség miatt a közbiztonság egyáltalán nincs rossz állapotban, ami persze a kijárási tilalom idején nem meglepő. De aki emlékszik, hogy milyen állapotok uralkodtak a járvány előtt a Rákóczi úton vagy a Bulinegyedben, joggal várhatta, hogy holmi korlátozás nem lehet akadálya a gyanús elemeknek. Márpedig akadálya: az egyetlen gyanús elem a Rákóczi út Keleti felé eső oldalán — ami azért városszociológiai szempontból nem a létező világok legjobbika — egy nevetgélve sétálgató francia pár volt.

A biztonság annak ellenére maradt fenn, hogy bár az egész városban a rendőrautók képviseltették magukat a legnagyobb számban, a majd négy órás expedíció során egyetlen egyenruhást sem lehetett látni köztéren. Sőt, nemhogy a rendőrség, még BKV-ellenőrbe sem botlik az ember, ha ilyen túrára adja a fejét.

Ennek így mi értelme?

Felmerül a kérdés, így mi értelme van az éjszakai BKV-nak? Hogy a Rákóczi úton egymást követik az üres éjszakaik, és teljes vonalakat lehet egyedül végigülni, abba az irányba mutatnak, hogy a tömegközlekedés ilyen módú fenntartása nem több, mint pénzkidobás.

Persze a BKV-nak járnia kell, és való igaz, ésszerű volt a járatritkítás. Március nagy részében már a tanszüneti menetrend volt érvényben, és jelentősen korlátozták az éjszakai buszok számát is.

Éjszaka a Petőfi hídról, Kép: Noizz.hu

Egy elmagányosodott világ :(

A tömegközlekedés furcsaságai egyébként csak felerősítették a bezárt, éjszakai figuráitól megfosztott város bizarr ridegségét, amelyben minden lámpa ég, az üzletek sötétek, ez alól pedig csak a Las Vegas kaszinó és egy szentimrevárosi fénymásoló üzlet képezett kivételt. Ha valaki több órán át flangál ebben a városban, nagyon hirtelen nagyon durván magányossá válik.

Arról nem is beszélve, hogy a minap haltak meg 311-en abban betegségben, ami ezt a helyzetet okozza, és akaratlanul is az ember eszébe jut a fojtogató gondolat: milyen iszonyatosan király lenne, ha eltűnne a járvány és újra tele legyenek a Kálvin tér kajáldái előtti padok, úgy hogy ne forduljon naponta több ezer ember gyászba.

noizz

Hirmaghazin.eu

Hasonló hírek

Névnapok augusztus 24-én

info

Féltékenység – Ismerd meg ellenséged

Edit

Megdöbbentő! A 62 éves nő feleségül ment egy 9 éves kisfiúhoz

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!