Image default
Külföld

Egyetlen lövéssel, 2,5 kilométerről szedte le az Iszlám Állam parancsnokát egy szíriai veterán (A cikk videót tartalmaz)

Egy 50 kaliberes géppuskával, több, mint másfél mérföldes távolságból (egy mérföld kb. 1,6 kilométer – a szerk.) lőtte le az Iszlám Állam egyik parancsnokát a brit speciális légierő (SAS) egyik lövésze júniusban, Észak-Afganisztánban.

Az elit ezred történetében ez lehet a legjobb hosszútávú lövés.

Az elit alakulat történetében ez lehet a legjobb hosszútávú lövés — írja a DailyStar. A mesterlövész egy őrmester, aki veteránként megjárta az iraki és a szíriai frontot is.

A lövedék olyan erővel találta el a terrorista mellkasát, hogy a lövéstől leszakadt egyik válla és karja is, így azonnal életét vesztette. Források szerint a géppuskát leszerelik és a Hereford melletti SAS-parancsnokságra viszik emlékül.

A lövész egy titkos járőrözésen vett részt, amikor csapatával egy, az Iszlám Államhoz tartozó erődöt figyeltek meg, észrevették a parancsnokot. Bár a fegyverekkel felszerelt járművön volt mesterlövész-puska is, úgy látték, hogy csak az 50 kaliberes puska érheti el a célt. Engedélyt kértek a cél befogására, amelyet a kabuli parancsnokságtól kaptak meg. A lövész különleges segítséget kapott: mind a cél elhelyezkedéséhez, mind a hő, mind a szélsebesség megállapításához.

Csak hogy érzékeltessük, milyen ereje van egy ilyen fegyvernek:

Az őrmester tudta, hogy csak egy esélye van, hogy eltalálja a terrorista-parancsnokot, aki akkor már nagyjából 20 perce beszélt a körülötte a földön ülő személyeknek. A lövés után pár másodperc csend következett, majd a többiek elfutottak a helyszínről.

Forrás: DailyStar

Hasonló hírek

Firtatja az Altus-ügyet egy osztrák képviselő

Edit

Százezrével érkeznek a migránsok családtagjai Európába

Mazsi

Nem repülhet az Aeroflot az ukrán légtérben

info