Hirmagazin.eu
Főoldal » Egyedülálló verseny: akadálypályán küzdenek a legkeményebb kutyások
Életmód hírek

Egyedülálló verseny: akadálypályán küzdenek a legkeményebb kutyások

Pomáz — Kezdetektől fogva különleges pillanatok, élmények és teljesítmények kísérték végig az ország egyedülálló kutyás akadályfutó versenyét, a Hard Dog Race-t.

Ezen a sportrendezvényen a gazdák és kedvenceik együtt állnak a rajthoz, és küzdik végig a 6 vagy 12 kilométeres, természetes és épített akadályokkal teli távot. Együtt győzik le az egyenetlen terepet, a sarat, a buktatókat.

A kihívás bárki által teljesíthető, nem kell hozzá külön képzettség. Viszont erősen ajánlott és elvárt, hogy az induló kutya jól szocializált legyen, tehát a gazda legyen képes kezelni, irányítani a kutyát, és tudjanak együtt futni a nem mindig könnyű terepen. A magyar találmány csakhamar igen népszerű lett egész Európában és persze az országban is: a legutóbbi alapfutamon 1400-an álltak rajthoz.

A viadalt kutya és gazdája csak szorosan együttműködve teljesítheti, különben büntetés jár

– A tulajdonosoknak fel kell mérni a kutya képességeit és egészségi állapotát a futam előtt és közben is. Például a verseny szabályzata szerint a kutya csak előtted vagy melletted futhat, nem rángathatod magad mögött, ha már nincs kedve tovább futni. Ez szintén igaz az akadályoknál is, ha nem tudja a gazda rávenni a teljesítésre, akkor kiválthatja 30 guggolással. Az a versenyző, aki nem bánik megfelelően a társával, számíthat az azonnali kizárásra a jövőben is! – fejtegette Púza András, a verseny megálmodója.

– Minden verseny tele van különleges élménnyel. Ezt nehéz szavakkal kifejezni. Hogyan mondod el azt, hogy valaki látássérülten futja le a pályát, vagy másik valaki legyőzve a rákot kemoterápia után pályára áll és nálunk ünnepli az életet, esetleg a nem régen elvesztett szeretett édesapja emlékéért fut? Mit érez ilyenkor egy versenyalapító? Ezek az emberek igazi hősök, ahogy mindenki, aki önmagát legyőzve a rajtvonalhoz lép.

Idén felajánlhatják a futást a versenyzők

Az idei szezonban az első verseny már maga különlegesség lesz: a március 23-i futamon nem lesznek akadályok, csak egy „sima” terepfutásra invitálják a résztvevőket, amelyen kiválaszthatják, hogy kiért futnak. A győztesek ugyanis a díjakat a Hard Dog Race által támogatott nyolc állatvédő egyesület egyikének ajánlhatják fel, a nevezésekből befolyó összeg is őket illeti meg. Minden lépésnek tétje van: a nyeremények kutyák sorsát változtathatják meg.

Hat kilométeres táv

A versenyre nevezők most két futam közül választhatnak: a felnőttek az alapfutam 6 kilométeres tereptávján, a fiatal, 8-14 éves gazdik pedig a juniorkategóriában 2 kilométeren indulhatnak.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Névnapok november 18-án

info

Tényleg bruttó 300 ezret kereshet egy bolti pénztáros?

Mazsi

Az egyik legszebb dísznövényünk, emellett csodálatos gyógyhatása van!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!