Image default
Itthon

Egyedülálló: Európában csak nálunk található ilyen – A lenyűgöző gyógyvizek völgye

Gondolkodott már rajta, hogy egy csodálatos vakációt töltsön el a gyógyvizek völgyében, az egydülálló természeti képződményéről világhíres Egerszalókon? Mutatunk öt érvet, hogy miért tegye ezt.

Egerszalók szimbólikus sódombja és szállodája: Saliris Resort Spa & Conference Hotel Egerszalók

Hol található a gyógyvizek völgye?

Eger közelében Egerszalók, Demjén és Egerszólát igazi felüdülést ígérnek a nyárvégi hónapokra. Egészen elképesztő a kínálat: 5 fürdő, 2 féle gyógyvíz és tucatnyi rendezvény, itt tényleg minden napra jut valami izgalom. A természet csodája az egerszalóki hőforrás és sódomb, igazi kuriózum, amit az életben tényleg látni kell, legalább egyszer.

Egyedülálló természeti képződmény

Nagyon ritkán látni ilyet, mint Egerszalókon, Európában csak Magyarországon találkozhat vele. A világon is csak két hasonló létezik, az egyiket a törökországi Pamukkkaléban, a másikat pedig az észak-amerikai Yellowstone Parkban láthatja. Az ilyen gyönyörű helyek egyszerűen megszűntetik a gondokat!

Fürdőzési lehetőség

A fürdőben 17 kül- és beltéri medencében merülhetünk el a habokban.

+Szépasszony-völgy

Az ország egyik leghíresebb borospince sora, a legendás egri borok szülőhelye is nagyon közel található Egerszalókhoz. Az egri turizmus egyik legjobban pörgő színhelye, ahol naponta rengeteg borkóstoló túrán vehetünk részt. Autentikus Egri Bikavérre vágyik? Akkor itt a helye.

Forrás: Blikk

Képek: Blikk.hu, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Budapest Európa legjobb úticélja

Géza

A Magyarország turisztikai országmárka építéséről döntött a kormány

Géza

Budapest kapta a legtöbb szavazatot, a magyar főváros lett a legjobb európai úti cél!

Mazsi