Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy új találmány: embernyelven beszélnek a macskák!
Állatvilág

Egy új találmány: embernyelven beszélnek a macskák!

Egy új ame­ri­kai ta­lál­mány­nak kö­szön­he­tően a gaz­dik mos­tan­tól szó sze­rint meg­ért­he­tik, mit mond a ci­cá­juk. Elég, ha fel­te­szik a ked­ven­cükre a “be­szélő nyak­ör­vet”, és a cica máris em­ber­nyel­ven szó­lal meg!

Szeretnéd tudni, mit mond a macskád? Nos, most megtudhatod – legalábbis ezt ígérik a beszélő macskagallér, a Catterbox feltalálói. A nyakörv ugyanis elemzi a cica által kiadott hangokat, és emberi érzelmekkel társítja őket. Vagyis az új eszköz emberi nyelvre fordítja a macska „beszédét”

Egy új találmány embernyelven beszélnek a macskák!
(Fotó: 123RF)

Azt ugyanis már több tanulmány is igazolta, hogy a macskák egymás közt nem nyávognak, csak az emberekhez szólnak így. Egyes kutatók szerint például különböző nyávogásokkal jelzik, hogy etetést, simogatást szeretnének, vagy épp ki akarnak menni a kertbe. Ezzel szó szerint „idomítják” a gazdit, hogy teljesítse a kívánságaikat. Egy macska egyébként akár két tucatnyi különböző nyávogással is jelezheti a kívánságait – a gazdik kedvence általában a hajnali fél ötös „reggelit kérek” hang.

Egy új találmány embernyelven beszélnek a macskák! 1

A 3D nyomtatással készült macskanyakörvet egy applikációval lehet összehangolni, amelyik szó szerint emberi hangot ad a cicának. A nyakörv prototípusát egyelőre az Egyesült Államokban és Új-Zélandon árusítják.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

CUKISÁG: Korábban az utcán éhezett, most a legjobb éttermekbe jár a kiskutya

Edit

Kikeltek a fiókák a kocséri gólyafészekben – fotók

Edit

Kutyának képzeli magát a befogadott, árva mosómedve

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------