Főoldal » Egy új internet technológia, amely 100-szor gyorsabb, mint a Wi-Fi + VIDEÓ
Technika, kommunikáció

Egy új internet technológia, amely 100-szor gyorsabb, mint a Wi-Fi + VIDEÓ

Fáradt vagy a lassú töltési időtől és a megbízhatatlan internet kapcsolattól? Ha minden jól alakul, akkor ez lassan a múlté, és hamarosan középpontba kerülhet a Li-Fi vezeték nélküli technológia.
Egy új internet technológia, amely 100-szor gyorsabb, mint a Wi-Fi

A Li-Fi egy fény alapú technológia, amely nagy sebességű internet kapcsolatot biztosít hasonló módon, mint a Wi-Fi, a fő különbség azonban az, hogy a Li-Fi fényt használ, a Wi-Fi pedig rádióhullámokat.

Várható, hogy egyre többször hallunk ezentúl a Li-Fi technológiáról, mivel a tudósok egy kísérletet kezdtek nemrég Észtországban, mellyel a beszámolók szerint 1 GB másodpercenkénti adatátvitel érhető el, amely 100-szor gyorsabb, mint a jelenlegi átlagos Wi-Fi sebesség.

Deepak Solanki, a Velmenni észt technológiai cég vezérigazgatója elmondta: “Néhány kísérleti projektet végzünk különböző iparágakban, ahol hasznosítani tudjuk a VLC (látható fény kommunikáció) technológiát.” (1)


Solanski azt is hozzátette: “Jelenleg terveztünk egy okos világítási megoldást egy ipari környezetre, ahol az adatátvitel fényen keresztül történik. Valamint elvégzünk egy kísérleti projektet egy magán klienssel, ahol létrehozunk egy Li-Fi hálózatot, melyen keresztül elérheti az internetet a saját irodájában.

A Li-Fi egyik előnye a Wi-Fi-vel szemben a potenciálisan sokkal nagyobb sebesség mellett a biztonság. Mivel a fény nem tud áthatolni a falakon, sokkal biztonságosabb lesz, és ez azt is jelenti, hogy kevesebb interferencia lehet az eszközök között.

A fonákja azoknak az eszközöknek, melyek nem képesek áthatolni a falakon, hogy ez befolyásolhatja az adott helyiségen kívüli kapcsolatot, ahol nem található Li-Fi. Tehát miközben nem valószínű, hogy teljesen meg tudunk szabadulni a Wi-Fi-től, talán hamarosan megjelenik egy Wi-Fi/Li-Fi hibrid rendszer, mely egyesíti mindkettő előnyeit, és megpróbálja kiküszöbölni a hátrányait.

Harald Haas, a PureLiFi társalapítója (az egyik vezető a Li-Fi technológiában) egy jóval részletesebb leírást ad erről az úttörő technológiáról az alábbi videóban.

Mi lenne, ha minden elektromos izzó a világon adatokat is tudna továbbítani? A TEDGlobal-on Harald Haas először mutat be egy készüléket, amely képes erre. Egy LED dióda felvillantásával, amely emberi szem számára követhetetlen, lényegesen több adatot tud átvinni, mint egy mobiltelefonhálózat antenna – méghozzá sokkal hatékonyabban, biztonságosabban és szélesebb szórásban.

 

forrás: Újvilágtudat

Hasonló hírek

A Facebook követ a neten – megmutatjuk, hogyan kell védekezni

Edit

Emberi embriók génszerkesztéséhez adtak engedélyt

info

Űrtechnológia kerül most fejlesztett mobilokba

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------