Főoldal » Egy svéd mecset honlapja szerint a nők legfontosabb kötelessége, hogy kielégítsék a férjüket
Külföld

Egy svéd mecset honlapja szerint a nők legfontosabb kötelessége, hogy kielégítsék a férjüket

Szomorú, de az ilyen, és ehhez hasonló esetek már egyre kevésbé ütik meg a svéd társadalom ingerküszöbét.

A szaúdi pénzügyi támogatással 2011-ben épült Göteborgi Mecset honlapján „Új Muszlim Útmutató” néven nemrég megjelent a muszlim hívek számára egyfajta iránymutatás a hétköznapi élethez

A bárki számára hozzáférhető útmutatásban, olyan állításokat fogalmaznak meg, mint például, hogy a nőknek az a feladata, hogy szexuális értelemben bármikor kielégítsék a férjüket, illetve, hogy csak abban az esetben hagyhatja el az otthonukat, ha erre előzetesen engedélyt kértek az uruktól – írja az angol nyelvű orosz Sputnik News a helyi sajtóra hivatkozva.

Egy muszlim nőnek minden körülmények között reagálnia kell a fogékonynak kell lennie a férje szexuális közeledésére. Erősen ajánlott, hogy ezt a kedvesen tegye vele szemben. Ha elutasítja a férje szexuális közeledését, akkor bűncselekményt követ el. Kivéve abban az esetben, ha erre erős indoka van, például menstruál, vagy nagyon beteg.” – olvasható az mecset honlapján.

A Göteborg Posten nevű helyi hírportál szerint a több oldalas iránymutatást Fahd Salem Bahammam helyi imám írta és 26 különböző nyelven publikálták. A mecset honlapján úgy hivatkoznak a dokumentumra, mint ami a korán elveit követi és több muszlim hittudós egyetértésével készült.

Az iránymutatás természetesen széleskörű felháborodást váltott ki a svédek körében. Rengetegek posztoltak a közösségi médiában arról, hogy elfogadhatatlan, ha egy vallási közösség olyan tanácsokat ír elő a híveinek, melyek felülírják a hatályos jogszabályokat.

A botrányra reagálva a Göteborgi Mecset sajtótájékoztatót tartott, amin Muhammad El Alti szóvivő azt mondta, hogy a mecset nem minden pontban osztja az „Új Muszlim Útmutató” ajánlásait. A webhely jó információkkal szolgál a muszlim hívek számára, de előfordul olyan értelmezés, amelyben nem egyezik az álláspontunk.„ – mondta El Alti.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Göteborgi Mecset (twitter)

Hasonló hírek

A szlovén alkotmánybíróság megtiltotta a rossz hitelek nyilvánosságra hozatalát

info

Esélyes lehet a bizalmatlansági szavazás kiírása May ellen

Géza

Törökország megtelt

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------