Image default
Egészség - betegség

Egy pohár vörösbor pont olyan jó a testnek, mint egy óra sport

Or­vo­sok és táp­lál­ko­zás­ku­ta­tók évek óta es­küsz­nek a vö­rös­bor jó­té­kony ha­tá­sa­ira. Már napi egy pohár el­fo­gyasz­tása segít meg­előzni a szív­in­fark­tust, csök­kenti a rák és a de­men­cia ki­ala­ku­lá­sá­nak esé­lyét.

Egy pohár vörösbor pont olyan jó a testnek, mint egy óra sport

A kanadai Alberta Egyetem tudósai bebizonyították, hogy valóban – egy pohár vörösbor úgy hat a szervezetre, mint egy óra sportolás az edzőteremben.

Egy pohár vörösbor pont olyan jó a testnek, mint egy óra sport 1

Rezveratrol

A 2012-ben végzett kutatás rezveratrol-vegyületet talált a vörösborban. A rezveratrol gyümölcsökben, növényekben előforduló vegyület. A gyümölcsök közül elsősorban a vörös szőlőmagjában és kocsányában mutatták ki, de jelentős mennyiségben található a kakaóban, a mogyoróban és az étcsokoládéban is. Állatkísérletekben már bizonyított a vegyület rákellenes és gyulladáscsökkentő hatása.

Vörösbor

Egy pohár vörösbor pont olyan jó a testnek, mint egy óra sport 2

A vörösborban megtalálható tehát ez a testi állapot, szívfunkció és az izomerősség javításáért felelős vegyület. Ugyanolyan módon hat, mint egy óra izzadás hat a szervezetünkre edzés közben. Csökkenti a vércukrot és jótékony az érrendszernek.

A kanadai kutatók feltételezik, hogy a rezveratrol a vörösborban segíthet azoknak az embereknek is, akik szeretnének ugyan sportolni, de testileg nincsenek abban a helyzetben, hogy ezt megtehessék.

Egy pohár vörösbor pont olyan jó a testnek, mint egy óra sport 3

Szerencsés esetben figyeljünk az egészséges táplálkozásra és a rendszeres mozgásra is! Egy pohár vörösbor azonban kellemes és ízletes segítségünk lehet a betegségek megelőzésében és testünk karbantartásában.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Halálos járvány érte el Európát, még a gyógymód sincs meg a vírus ellen!

Mazsi

Ezért tegyél káposztalevelet a bokádra

Mazsi

Ezt teszik a nap káros UV-sugarai a szemmel!

Mazsi