Főoldal » Egy pohár bor és búcsút mondhat a memóriazavarainak!
Egészség - betegség

Egy pohár bor és búcsút mondhat a memóriazavarainak!

Jó hír azoknak, akik szeretik a vörösbort! A borban lévő alapanyag, a szőlő nagymértékben hozzájárulhat a memória javításához, melynek romlása az időskor közeledtével egyre gyakrabban fedi fel jeleit. Ez az új felfedezés Ashok K. Shettyhez a a Texas A & M Egészségtudományi Centrum College of Medicine professzorához nevéhez köthető.

Egy pohár bor és búcsút mondhat a memóriazavarainak!

A vegyület, ami a borban található a resveratrol, ami egy antioxidáns, és mint olyan, már ismert az agyi és szív problémák megelőzősében betöltött szerepe. Shetty és csapata kimutatásaik alapján állapította meg a vegyület hippokampuszra gyakorolt hatását, mely a memóriáért felelős az agyban. Patkányokon végzett kísérletek igazolták, hogy nemcsak a memóriát képes javítani, hanem képes fokozni a hangulatot és a tanulási képességet is. Ezen előnyöket sikeresen lehetne az emberekre is alkalmazni.

Az embereknél és állatoknál is a középkoruk tájékán előfordul a csökkenő kognitív képesség. Szerencsére a felfedezés jó hírt jelent az idősödő emberek számára. Ami azt illeti, a tudomány ennél is tovább megy, állítja, hogy az Alzheimer kórban szenvedőknél is pozitív változásokat tud előidézi a vegyület. A kutatások azt mutatták, hogy a patkányoknál, melyeknél a resveratrol kezelést abbahagyták, néhány hónap után jelentősen csökkentek a memória javulás jelei, Amelyeknél nem hagyták abba a kezelést, azoknál a patkányoknál, javult a memória és a térbeli tájékozódás képessége.

A resveratrol egyéb előnyei

Eltekintve attól, hogy segít harcolni a szívbetegségek ellen és javítja az agyi és memória funkciókat, a resveratrol előnyei nem érnek itt véget. Sőt, sok tanulmány, amely azt mutatta, hogy a vegyület gyulladásgátló és rákellenes tulajdonságokkal is rendelkezik. Csökkenti a koleszterin szintet a szervezetben, miközben megakadályozza a vérrögöket és a vérerek károsodását.

A gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal együtt képes elősegíteni a véredények növekedését, ez is a fő oka annak, hogy a resveratrol képes ellensúlyozni a memóriazavart az öregedés miatt. Ez azért van, mert a tudósok szerint, a hippocampus begyullad időről időre. Ilyenkor sejthalál is bekövetkezik és ahogy az ember megöregszik, ez hozzájárul a memória problémákhoz.

Mivel a patkányoknál magasabb resveretrol dózisokat alkalmaznak, az embereknél nem kell tartani a borral történő túladagolástól. Legfeljebb egyre jobban érezzük majd magunkat. Fogyasszuk mértékkel, és egészséggel!

Forrás: Harmonikum

Hasonló hírek

3 napos szódabikarbóna-kúra a megfázás és influenza ellen

Mazsi

Rövidlátó vagy? Ne add fel, így javulhat a szemed

Mazsi

Az első figyelmeztető jelek, hogy epeköved van

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------