Hirmagazin.eu
Külföld

Egy ország becsukta kapuit az afgán menekültek előtt..

Banglades elutasította az Egyesült Államok azon kérését, hogy ideiglenesen fogadjon be olyan afgán állampolgárokat, akik az Afganisztánban hatalomra került iszlamista tálibok megtorlásától tartanak – közölte Abdul Momen bangladesi külügyminiszter Dakkában.

“Az Egyesült Államok baráti ország. Kéréssel fordult hozzánk, de mi nemet mondtunk” – ismertette Momen újságíróknak nyilatkozva.

Mint mondta, Washington diplomáciai csatornákon tájékoztatta a dakkai vezetést arról, hogy egyes afgánok áttelepítésére keres befogadó államokat biztonsági okokból.

Momen nem közölte, hogy hány afgán befogadását kérték Bangladestől, illetve azon országokról sem tett említést, akikhez az Egyesült Államok fordult.

Még több külföldi hír

Momen hangsúlyozta: a washingtoni vezetésnek címzett válaszában

Banglades arra hivatkozott, hogy gondot jelent számára a szomszédos Mianmarból elmenekült rohingja menekültek százezreinek ellátása.

“Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy befogadhassunk további embereket a legsűrűbben lakott országban” – emelte ki a bangladesi tárcavezető.

A dakkai külügyminisztérium korábbi állásfoglalásában nyugalomra és a béke fenntartására intette az afganisztáni konfliktus szereplőit ezzel szavatolva mindenki, ideértve a külföldi állampolgárok biztonságát is a polgárháborús országban.

Banglades jelenleg több mint egymillió muszlim rohingjának ad otthont. A menekültek zöme, mintegy 750 ezer ember 2017-ben menekült el a többségében buddhisták lakta Mianmarból, miután a hadsereg jogvédő szervezetek szerint etnikai tisztogatásba kezdett Arakán államban válaszul arra, hogy lázadószervezetek támadásokat indítottak a hatóságok ellen.

Még több külföldi hír

Rohingják kisebb csoportjai már korábban elmenekültek a mianmari üldöztetés elől Bangladesbe.

Nyitókép: MTI/AP/Sidiqullah Khan
infostart

Hasonló hírek

Ránk robbantja a szupervulkánt Kim Jong-un

Mazsi

Horror, mire vették rá a kiskorú migránsokat a szomszédban

Mazsi

Macskák mentettek meg egy olasz házaspárt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------