Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy Orosz cég fellendítené az űrturizmust
Tudástár - minden érdekesség

Egy Orosz cég fellendítené az űrturizmust

Hamarosan mi is eljuthatunk az űrbe, ha van rá elég pénzünk.

Egy Orosz cég, az „Energija” 2019-től biztosítana űrsétákat a Nemzetközi Űrállomásnál. Az orosz űrvállalat azt is tervezi, hogy egy rendkívül kényelmes lakómodult is telepít az állomásra.

Szerintük ugyanis a gazdagok hajlandóan egy ilyen kalandért pénzt áldozni, amit az is bizonyít, hogy eddig már hét dúsgazdag ember fizetett egy ilyen kis űrkalandért, ráadásul akkor rosszabb körülmények között, mint a most eltervezett.

A cég most azt tervezi, hogy 10 napos űrutakat csinálna a turistának, és emellé még egy kis űrséta is járna, mindezt az űrhöz képest luxuskényelemben, és persze nem kevés pénzért.

Egy ilyen űrtúra nagyjából 100 millió dollárba kerülne, azaz forintra átszámítva nagyjából 24 milliárdba.

A vállalat vezetője szerint a piackutatások azt igazolják, hogy a gazdagok készen állnak arra, hogy fizessenek egy ilyen kalandért.

Ezen kívül az űrtúrákat szervező cég 2022-től űrutakat szeretne szervezni a holdhoz, és 2050-re már egy bázist is ki szeretne ott építeni.

Egy másik Orosz cég pedig 2020-ra már turista utat tervez a holdhoz, és már szervezik is, itt nagyjából 30 milliárdba kerül egy jegy.

Ezenkívül az Oroszok bővíteni akarják a már meglévő űrállomásukat, hogy még több ember kényelmesen elférjen, így ezek a munkálatok is várhatóak a jövőben.

Szóval lassan meghódítjuk az űrt is, és már turistautakra is mehetünk, ha van elég pénzünk.

Persze az átlagnak nincs, azonban a Földön rengetegen megengedhetik maguknak ezt a luxust is, ami elképesztő, és úgy tűnik, hogy nagy az érdeklődés, szóval nemsokára valószínűleg nézhetjük a Facebookon az gazdagok űrből posztolt fotóit.

Forrás: netextra.hu

Hasonló hírek

Sokkot kaptak a csillagászok: gigászi napvihar tart a Föld felé! – VIDEÓ

Mazsi

Itt a tökfaragás ideje

info

Virágba borult a Föld egyik legszárazabb sivataga – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------