Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy nagyon kicsit javulni látszik az olasz helyzet (18+)
18+

Egy nagyon kicsit javulni látszik az olasz helyzet (18+)

Olaszországban már a a második egymást kövező napon csökkent a napi halálozások száma, de még így 756-an vesztették életüket az elmúlt 24 órában. Világszerte meghaladja a 700 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma.

Péntekenmég 919-en hunytak el, ez volt a legmagasabb napi adat. Szombaton pedig 889-en veszítették életüket. Ehhez képest a vasárnapi adat már valamelyest javulást mutat és halvány reményre adhat okot, ami a járvány folytatását illeti.

A járványgörbe lefele ível a gócpont Lombardiában,

ahol 416 beteg vesztette életét az elmúlt egy nap alatt a szombati 542 és a pénteki 541 után. A diagnosztizált fertőzöttek száma 1592-vel emelkedett a huszonnégy órával korábbi 2217 és a negyvennyolc órája mért 2409-cel szemben.

A fertőzöttek száma ugyanakkor továbbra is emelkedik, vasárnapra elérte a 97689-et a regisztrált betegek száma. Ez szombaton még 92472 volt. Ez egybként a Reurest szerint a legalacsonyabb esetszám-növekedés szerda óta. Szakértők azt remélik, hogy országszerte túl vannak a járvány csúcspontján és mostantól fokról fokra csökken a megbetegedések és halálos áldozatok száma is.

A betegek közül jelenleg 3906-an szorulnak intenzív kezelésre, ami magasabb szám, mint az egy nappal korábbi 3856. Összesen 10779-en haltak meg eddig a járvány kirobbanása óta Olaszországban.

Világszerte meghaladta a 700 ezret a koronavírus-fertőzöttek száma

Az összes halálos áldozat száma meghaladja a 33 ezret. Jelenleg az Egyesült Államokban a legsúlyosabb a helyzet, ott több mint 127 ezer megbetegedésről tunak.

Európában egyértelműen Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet, de ahogyan ott is, Spanyolországban is azt remélik, hogy lassan túl vannak a csúcsponton. Az országban kezd összeomlani az egészségügy, a fertőzöttek száma már megközelíti a 80 ezret, a halottaké pedig meghaladja a 6600-at.

Franciaországban arra számítanak, hogy még most jön a neheze. Már több mint 2300-an vesztették életüket, a kormány ezért a kijárási tilalmat két héttel, április 15-ig hosszabbította meg. Különösen az ország északkeleti részén vált drámaivá a helyzet, német kórházak több francia beteget vettek fel.

Németországban eddig 60 ezren fertőződtek meg, a halottak száma 500, azaz nem éri el az egy százalékot, a kórházak pedig még képesek ellátni a betegeket. A legújabb adatok szerint az új megbetegedések aránya lassulást mutat. Közben a közvéleményt megrzt a hír, hogy, öngyilkos lett Hessen tartomány pénzügyminisztere. A tartományi kormány miniszterelnökének vasárnapi nyilatkozata szerint a tárcavezetőt a koronavírus-járvány körüli gondok kergették a halálba.

Svájcban 22-vel, 257-re emelkedett a halálos áldozatok száma, miközben több mint ezerrel, 14 336-ra nőtt a bizonyítottan fertőzöttek száma.

Eközben Grönland vezetése úgy döntött, hogy a sziget központjában, Nuukban és környékén betiltja az alkoholos italok forgalmazását, hogy a járvány terjedése miatt legalább az erőszak ne növekedjen. Kim Kielsen grönlandi kormányfő ezt a gyermekek védelmével indokolta, akik most nem tudnak iskolába járni, viszont a Dániához tartozó szigeten óriási társadalmi probléma a gyermekbántalmazás.

Nagy-Britanniában a kormányfő szigorúbb intézkedéseket helyezett kilátásba vírus okozta megbetegedés elleni küzdelemben. Boris Johnson kiemelte, hogy a helyzet súlyosbodni fog. Megfelelő lépéseket tesznek a járvány elleni küzdelemben, és minél többen tartják be a szabályokat, annál kevesebben halnak meg, annál hamarabb tér vissza az élet a normális kerékvágásba. Az országban összesen 1228 halálos áldozata van már a járványnak, 209-cel több mint egy nappal korábban. A fertőzöttek száma 19 522, körülbelül 2400-zal több mint szombaton.

Anglia helyettes tiszti főorvosa vasárnap arra figyelmeztetett, hogy a járvány miatt kihirdetett korlátozások csak fokozatosan lesznek feloldhatók, és akár hat hónapig is érvényben lehetnek. Az egész ország olyan vészhelyzeti készültségben van, amilyenre a második világháború óta nem volt példa.

Nyitókép: MTI/EPA/Will Oliver
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Van élet a halál után! A harvardi idegsebészek elismerték!

Edit

Adakozó kedvű, meztelen fodrászlányok fogadják az ügyfeleket a kisvárosban – fotók (18+)

Mazsi

4 remek érv a meztelenül alvás mellett 18+

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------