Image default
Külföld

Egy mondatáért akasztanak fel egy 18 éves fiút?

Állítólag tizenéves korában Molotov-koktélt is hajított a biztonsági erők felé. Vajon melyik muszlim országban történhet meg?

Az emberek emberi jogokat akarnak! – kiáltotta 10 éves korában az alábbi képen látható szaúdi kisfiú Murtaja Qureiris egy biciklis tüntetésen. A CNN szerint később állítólag még Molotov-koktélokat is hajított a biztonsági erők felé.

Amikor letartóztatták, 13 éves volt: most már nagykorú, ezért 5 év börtön után, csak most fogják felakasztani– írta az OE24.at. A vádirat szerint “egy terrorista csoport tagja”.

A CNN róla készült riportja szerint főként az volt a bűne, hogy az iszlám siíta ágához tartozott és

mint ismert, a Szaúd-Arábiában uralkodó szunnita vahhábi irányzat eretnekeknek tekinti a síitákat akiket, ahol lehet, üldöznek. Ezzel állítólag az ellenfél Iránnak akar “üzenni”.

De ez még nem minden. Miután felakasztják, Murtaja testét majd keresztre feszítik, a fejét pedig levágják. Szaúd-Arábiában a “rendszer ellenségeinek” minősített emberekkel így járnak el. Áprilisban egy nap alatt 37 embert akasztottak fel, közülük sokakat előbb megkínoztak. ndta Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa, aki április végén bírálta Szaúd-Arábiát a kivégzésekért, de ennek abszolút semmilyen hatása nem volt.

Forrás, fotó: Ripost

Hasonló hírek

Megvan a válasz a nagy titokra Észak-Korea körül

Géza

Angela Merkel kifulladt! Vérfrissítésre lenne szükség

Mazsi

Világkereskedelmi háború van kilátásban?

Géza