Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy magyar tanárnő megható üzenete diákjainak a koronavírus idején: “Ott vagyunk mellettetek, szeretlek benneteket!”
Életmód hírek

Egy magyar tanárnő megható üzenete diákjainak a koronavírus idején: “Ott vagyunk mellettetek, szeretlek benneteket!”

Az egyik felső tagozatos osztály diákjai az alábbi üzenetet kapták tanárnőjüktől az iskola bezárása után:

“Az alábbi levél törzsét egy tanár kollégám fogalmazta meg, de nála jobban nem is tudtam volna megírni azt, amit most én szeretnék üzenni nektek. Néhány kiegészítéssel és átfogalmazással sok-sok szeretettel küldöm nektek.

Most kifejezetten hozzátok szólok, hisz ti is legalább annyira érintettek vagytok és ebben az egészben, mint mi, tanárok. Szeretnénk egy kis türelmet kérni tőletek addig, amíg pontosan kidolgozzuk, hogyan tovább. Több tízezer pedagógus egész hétvégén azon munkálkodott, hogy legyen megoldás. Sőt, cégek segítenek, színészek, művészek, tolmácsok és még számtalan remek ember azonnal mozdult, hogy segítsen nektek. Igen, nektek!

Egyáltalán ne úgy képzeljétek el az online oktatást, hogy napi 6-8 órában tanárok ülnek a webkamera előtt, órát tartanak, ti pedig nézitek! Mert nem így lesz. Sokkal inkább feladatokat, projekteket, oktató videókat, online segédanyagokat fogtok kapni tőlünk, de azért persze lesz (remélhetőleg megoldható lesz a) videós bejelentkezés is, hisz tudom, hogy azt várjátok tőlünk. Mert fontos nektek is, hogy jelen legyünk, lássatok minket és egymást lássuk amikor kommunikálunk. Higgyétek, el nekünk is.

Egy nagyon nehéz helyzet lesz ez most mindenkinek, de tudom, hogy meg tudunk vele együtt birkózni. És nem most az elején, hisz az újdonság varázsa hatni fog. Hanem esetleg hetek múlva. Mert igen, erre kell készülni, hogy ez nem egy rövid, átmeneti időszak lesz sajnos…

Tudom, látom és olvasom, hogy sokan nem hisznek bennetek a mai diákokban, sokan azt vallják, hogy úgysem fogtok tanulni, egész nap lógni, játszani meg bandázni fogtok. Én pedig tudom és hiszem, hogy sokkal érettebbek, sokkal felelősségteljesebbek vagytok, mint azt sokan gondolják!

Én bízom bennetek, nagyon is! Tudom, hogy meg fogjátok mutatni a felnőttek világának, milyen szuperek vagytok, és hogy együtt, közösen sikeresen megoldjuk ezt a helyzetet! Tudom, hogy tanulni fogtok, elvégzitek a feladatokat, hallgattok ránk tanárokra és a szüleitekre is.

Viszont nagyon fontos, hogy ezt ne úgy éljétek meg, hogy ha nincs suli, attól még megyek bárhova. Mert pont nem ez a helyzet, akkor sem, ha még nem rendeltek el erre vonatkozólag teljes tilalmat. Mert most pont az lenne a fő, hogy maradjatok otthon, csak a legszükségesebb esetben menjetek ki. Tudom, ez a legnehezebb. Nekem is. Még a gondolat is rossz, hogy otthon kell ülnöm, és ami még rosszabb, hogy nem találkozhatok a diákjaimmal. Lehet, hogy elég sokáig. Higgyétek el, ez nekünk is rossz. De most a közös érdek ezt kívánja. És én tudom, hogy ti is tudjátok, értitek és érzitek ennek a fontosságát. És igen, lesznek nehéz pillanatok, kiborulások, ahogy valószínűleg nálunk is. De egyet ne felejtsetek el: ha csak online is, de ott vagyunk mellettetek, ahogy ti is mellettünk, hogy segítsünk, támogassunk, bátorítsunk. És hogy jól alakuljon ez az újfajta tanulás.

Végezetül…

Azt javaslom, hogy alakítsatok ki egy új napirendet.

Férjen bele a tanulás, a házimunkában való segítés, a mozgás-a játék.

Amíg nem kaptok tőlünk új feladatokat, pótoljátok esetleges elmaradásaitokat, gyakoroljátok a már megtanultakat, olvassatok, és persze mozogjatok a lehetőségekhez mérten.

Mindenekelőtt pedig vigyázzatok az egészségetekre!

Szeretlek benneteket!”

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Névnapok január 29-én

info

Ha csak egy kis lökés kell, 25+1 mondat, hogy megjavítsd önmagad!

Edit

Névnapok december 19.

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------