Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy magyar kisváros úgy döntött, leteszteli a lakóit, az első órákban találtak is koronavírusos esetet
Egészség - betegség

Egy magyar kisváros úgy döntött, leteszteli a lakóit, az első órákban találtak is koronavírusos esetet

A Pécs mellett fekvő kisváros, Kozármisleny vezetői úgy döntöttek, hogy beszereznek 2000 koronavírus tesztet, amit kedvezményes áron használhatnak a városlakók.

A piacon 15 ezer forintért elvégezhető gyorsteszt egy kozármislenyinek kicsit több, mint 6000 forintba kerül. Ez a vizsgálat az antitesteket is kimutatja, tehát azt, ha valaki öt napja vagy régebben fertőzött, vagy már korábban átesett a betegségen.

Egy egészségügyi szolgáltatóval szerződött a város, akik a sportcsarnokban rendeztek be egy szűrőállomást, ahol egyszerre három asztalnál végezhetik el a tesztet. Mindenki időpontra érkezhet negyedórás időközönként, a teszt eredményét pedig pár percen belül emailben kapják meg.

Szombaton kezdték meg a lakosság tesztelését és rögtön a délelőtt folyamán találtak is pozitív esetet. Bíró Károly polgármester tájékoztatása szerint az illető tünetmentes. Bár kozármislenyi lakcímmel rendelkezik, nem lakik a városban, így bíznak benne, hogy ez nem jelenti azt, hogy beindul a járvány a baranyai kisvárosban. Erről pedig május végéig egészen pontosan meggyőződhetnek.

© Kaufmann Balázs

Addigra elkészül a 2000 teszt, amelyet egyébként az önkormányzati dolgozóknak ingyenesen elvégeznek. A városnak nagyjából 10 millió forintjába kerül a 2000 teszt elvégzése, amelyben a hozzájárulás, a sportcsarnok használata és a teszt elvégzésében közreműködő önkormányzati dolgozók bére is benne van. Mindezt úgy teremtették elő, hogy a gépjárműadó elvonás 25 milliós, a helyi cégek leállása miatt kieső iparűzési adó pedig további csaknem 100 milliós mínuszt fog jelenteni várhatóan az idei évben.

A polgármester szerint azért tartja fontosnak a lakosság átfogó szűrését, mert ezzel arra számít, hogy így hamarabb térhetnek vissza a rendes kerékvágásba a dolgok a városban.

hvg, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Rosszul vagy a melegtől? Ha ezt érzed, azonnal hívj orvost!

Mazsi

Tajti Éva dietetikus szerint idősödő korban is figyelni kell az étrendre

Géza

Szuperbaktériumok miatt figyelmeztet az ÁNTSZ

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------