Hirmagazin.eu
Külföld

Egy látomás tette öngyilkos merénylővé az Iszlám Állam terroristáját

A fegy­ve­res rab­lá­sért öt évre ítélt férfi éle­tét az Isz­lám Állam fo­lyó­irata sze­rint, egy bör­tön­ben lá­tott álom vál­toz­tatta meg. Ő volt az egyik me­rénylő, aki a brüsszeli re­pü­lő­té­ren rob­ban­totta fel magát.

Az Iszlám Állam nemrég adta ki a Dabiq című propaganda magazinját, amiben részletesen beszámolnak az öngyilkos merénylők lélektanáról. Az egyik cikkben kiemelik a  a brüsszeli reptéren robbantó Khalid El Bakraoui-t.

Az írás szerint a férfit korábban fegyveres rablásért öt év börtönre ítélték, és a cellájában változott meg egy látomás hatására. Azt álmodta, hogy Mohamed próféta oldalán harcolt a hitetlenek ellen, és ettől kezdve semmi más nem érdekelte,

csak az, hogy öngyilkos merénylőként a paradicsomba jusson.

Egy látomás tette öngyilkos merénylővé az Iszlám Állam terroristáját
Khalid El Bakraoui-t egy látomás változtatta meg, később a brüsszeli reptéren robbantotta fel magát

Nincs visszaút

Akik erre az elhatározásra jutnak, azokat már semmi nem tántoríthatja el az újonnan átélt hitüktől, vakon bíznak a dzsihadista szervezet utasításaiban – mutatott rá Daniel Zagury pszichiáter az AFP hírügynökség kérdésére.

Sokan azért állnak át a másik oldalra, mert elhiszik, hogy egyszer minden rossznak vége szakad, belépnek a paradicsomba, ahol az örök boldogság várja őket

– fejtette ki a szakorvos.

Bűneik megváltásához elég egy hősies cselekedet a jelenkornak és az örökkévalóságnak

– tette hozzá a dzsihadista szervezetek tagjainak motivációit kutató Zagury, akinek az egyik terrorista harcos elmagyarázta, hogy a végítélet napján az angyalok előtt kell felelniük tetteikért,mielőtt beléphetnének a paradicsomba. Számukra ez nem egy jelkép vagy egy metafora, hanem sziklaszilárd hit.

Az angyalok eljönnek értük, és pont

– magyarázta a szakértő-pszichiáter.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Tragédia külföldön – Lezuhant egy katonai repülőgép 92 emberrel a fedélzetén, sok a halálos áldozat, a mentés most is zajlik – Képeken és videón a szerencsétlenség

Géza

A magyarok lebuktatták: Merkel is Soros György embere

Géza

Franciaország: vita az “ügyfél törvényről”

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------