Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy korszak vége, Angela Merkel pénteken leköszön pártja éléről
Külföld

Egy korszak vége, Angela Merkel pénteken leköszön pártja éléről

A német Ke­resz­tény­de­mok­rata Unió (CDU) 1001 de­le­gáltja pén­te­ken új párt­el­nö­köt vá­laszt, ami egy­ben azt is je­lenti, hogy 18 év után Ang­ela Mer­kel he­lyett va­laki más fogja irá­nyí­tani Né­met­or­szág leg­nép­sze­rűbb párt­ját.

Könnyen elképzelhető, hogy a CDU következő elnöke egyben Németország következő kancellárja is lesz. Ezért tartja lázban egész az országot, hogy miként dönt majd az 1001 delegált most pénteken Hamburgban. Bár a Kereszténydemokrata Unió szerette volna titokban tartani a küldöttek kilétét, a Bild nevű német lap mégis kiderítette, hogy kikről van szó, és fel is kereste őket. A napilap rögtönzött felmérése azt mutatja, hogy a legtöbben még nem döntöttek, vagy nem hajlandóak elárulni, ki mellett teszik le a voksukat pénteken.

Egy korszak vége, Angela Merkel pénnteken leköszön pártja éléről
Angela Merkel Németország kancellárja, a CDU jelenlegi pártelnöke

Azok közül azonban, akik hajlandóak voltak megnevezni favoritjukat, a legtöbben, egész pontosan 144-en azt válaszolták, hogy Friedrich Merzetlátnák szívesen a pártelnöki székben.

Őt követi Angela Merkel legfőbb bizalmasa, a mini-Merkelnek is csúfolt Annegret Kramp-Karrenbauer 96 előzetes vokssal, majd a jelenlegi egészségügyi miniszter, Jens Spahn zárja a sort 29 támogatóval.

Merkel számára a jelenlegi spontán felmérés eredménye riasztó lehet, hiszen Merz korábban azért távolodott el a politikától, mert sok kérdésben ellenkező véleményen voltak a Muttival. Ha valóban Friedrich Merzet választaná meg pénteken a CDU kongresszusa elnöknek, akkor Angela Merkel azon terve is veszélybe kerülhet, miszerint szeretné kitölteni kancellári mandátumát 2021-ig.

Merz ugyanis biztosan minden lehetőséget megragadna, hogy Merkelt mihamarabb megbuktassa, és új választásokat írjanak ki Németországban, ahol már ő lehetne a CDU kancellárjelöltje.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Londonban tárgyalt Karácsony Gergely: erről esett szó a találkozón

Géza

Rémisztő jóslat: még 10 millió migráns jöhet Európába

Mazsi

Még hónapokig eltarthatnak Hawaiin a földrengések és lávakilövellések

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------