Image default
Gazdaság

Egy kivételével emelkedtek a vezető részvények árfolyamai a héten

Forrás: MTI

A vezető részvények közül egyedül az OTP árfolyama csökkent – több mint egy százalékkal – az elmúlt héten a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), a tőzsde részvényindexe, a BUX 108,74 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 22 393,98 ponton zárt pénteken.

emelkedtek a vezető részvények

A részvénypiac elmúlt heti – november 9-13. közötti – forgalma 46,259 milliárd forint volt, szemben az előző heti 48,608 milliárd forinttal.
A hét legjobb részvénye a Richter volt, a papír árfolyama 2,56 százalékot emelkedett.

Hétfőn a magyar piacon pozitív volt a hangulat, a BUX közel 1 százalékos pluszban zárt közepes – 9,4 milliárd forintos – forgalom mellett. Az emelkedés az OTP-nek és a Richternek volt köszönhető, amelyek napi csúcsuk közelében zártak.

Kedden a BUX közepes forgalom mellett enyhe mínuszban zárt, nem voltak nagy mozgások, valamennyi vezető részvény árfolyama lejjebb csúszott egy kicsit. Ez volt a tendencia a nemzetközi piacokon is.

Szerdán a BUX fél százalékos emelkedésével az európai élmezőnyben zárt. Az európai piacok közül a német és a francia is fél százalékos pluszban állt.

Csütörtökön a BUX a nap végére kis pluszba került, bár ez 40 pontot sem tett ki. Az európai börzék sem álltak jobban záráskor. A BÉT forgalma ezen a napon érte el a heti csúcsát 9,9 milliárd forinttal.

Pénteken az OTP nyomta rá a bélyegét a kereskedésre, miután a negyedéves jelentéséből kiderült: a román leánybak elvitte a nyereségét. A nap elején emiatt gyengélkedett, de 11 órára megszűnt az eladói nyomás. Az európai hangulatot Mario Draghinak, az EKB elnökének csütörtöki nyilatkozata határozta meg, aki szerint a bank decemberben felülvizsgálja a monetáris politikáját.

Az OTP 5592 forinton zárta a hetet, ez 66 forinttal, 1,17 százalékkal kevesebb az előző heti záró áránál.

A Mol az előző pénteki záráshoz képest 0,37 százalékkal erősödött, 13 500 forintot ért pénteken záráskor.
A Magyar Telekom 0,51 százalékos emelkedést produkált, és 395 forintra nőtt az árfolyama.
A Richter-részvények értéke 2,56 százalékkal 5000 forintra nőtt.
A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,69 százalékkal 1612,19 pontra emelkedett az elmúlt héten.

 

Hasonló hírek

Százmilliárd forint folyószámlahitelt igényeltek idén a vállalkozók

Edit

NFM: véglegesítés előtt a taxisrendelet

info

Ezzel búcsúzunk mára! Magyarország erősödik! Nagyot lépett előre az ország egyik legforgalmasabb vasútvonala

Géza