Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy kislány segítségével fogta el a bűnözőket a főtörzs…
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Egy kislány segítségével fogta el a bűnözőket a főtörzs…

Ete — Ha két jó kopó összeáll, nincs menekvés annak, aki rosszban sántikál. Starsky és Hutch, Tango és Cash, Ötvös Csöpi és Kardos doktor igazi nyerő párosok voltak, de hogy egy zsaru és egy óvodás kapcsoljon le egy rosszfiút, az már szinte hihetetlen. Márpedig nálunk erre is van példa.

Végzettsége alapján lehetne akár az ország egyik legjobb gyilkossági nyomozója is Kucin Barnabás (44), ő mégis a szívére hallgatva körzeti megbízottként dolgozik két Komárom-Esztergom megyei településen.

Etén és Ászáron mindenki tudja: Barnabás, ameddig a szabályok engedik, nem büntet, inkább csak figyelmeztet, aki azonban túlmegy a határon, az büntetésre számíthat. Az édesapa szakmailag talán arra a legbüszkébb, hogy egy óvodás kislány segített neki megtalálni egy lopás tetteseit.

– Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy mindenki tudja, ha baj van, számíthat rám. Gyakorlatilag mindenkit név szerint ismerek. Néha elég egy szigorúbb pillantás, hogy az illető tudja: átlátok a szándékain. Szerencsére a legtöbbször elég ennyi, hogy ne is próbálkozzanak – kezdte Barnabás, aki mosolyogva meséli el a történteket, amiket egészen biztosan nem felejt majd el.

– Bűnmegelőzési előadást tartottam egy óvodában, ahol mondtam a piciknek, hogy szerintem ők remek megfigyelők, és nyugodtan szóljanak, ha valami olyat látnak, ami szokatlan. Nem sokkal korábban volt Etén egy rablás a művelődési házban, ami sok fejtörést okozott – mesélte a főtörzsőrmester.

Az óvodai látogatás után az események aztán nem várt fordulatot vettek. Az előadás után néhány nappal a körzeti megbízottat megkereste egy nagycsoportos kislány, aki furcsa dolgokat tapasztalt és szerinte azoknak köze lehet a betöréshez.

A gyermek még azokat is megnevezte, akiket gyanúsnak tartott az üggyel kapcsolatban. Kucin főtörzsőrmester komolyan vette a lányka szavait, és az információ nyomába eredt. Az eredmény nem maradt el, azonosította a tetteseket.

– Ez az ügy kellő pofon volt az elkövetőknek, hogy soha többé ne kövessenek el bűncselekményt és jó útra térjenek. Én tényleg azért választottam ezt a szakmát, mert hiszek a jól működő emberi kapcsolatokban – tette hozzá a rendőr, aki a honvédségnél végzett fegyvertűzszerészként, ám katonaként soha nem szolgált, mert átigazolt a rendőrséghez.

– Talán hihetetlen, de nem vágyom többre, mint a jelenlegi hivatásom. Nekem az utca az igazi terepem, nem az iroda – magyarázta Barnabás.

Megkerestük a kislány családját is, de ők végül úgy döntöttek, jobb ha a kis informátor megőrzi névtelenségét.

Dicséretből is bőven jutott

Nem volt hiábavaló a rengeteg befektetett energia, hiszen Barnabás munkája elismeréseként az elmúlt 25 évben már nyolc dicséretet is kapott. A körzeti megbízott egyébként már a munkaköri leírása miatt is talán szorosabb kapcsolatban áll az általa ellenőrzött terület lakóival, hisz köteles például megismerni a lakosság hagyományait, az ott élő emberek egymáshoz fűződő viszonyát, ahogy informálódnia kell az adott település gazdasági helyzetéről is.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Veszélyre figyelmeztet a katasztrófavédelem és a rendőrség! Oszd meg!

Géza

Mégsem élesítik be az új traffipaxokat

info

Látta valahol? Budapesti egészségügyi intézményből tűnt el egy férfi

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!