Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy kisebb városnyi gyermek tűnik el évente Magyarországon
Belföldi hírek

Egy kisebb városnyi gyermek tűnik el évente Magyarországon

Vasárnap tartották az Ezer Lámpás Éjszakáját, amelynek során a csellengő fiatalokra és az eltűnt gyerekekre próbálták felhívni a figyelmet. Az utóbbi években már a fiatalok egy része jóformán az interneten éli az életét, és sokszor itt veszik rá egymást arra, hogy szökjenek el a családjuktól. Szakemberek szerint muszáj a szülőknek venniük a fáradtságot, és meg kell ismerni, ki kell deríteni, hogy mivel foglalkozik a gyerek az interneten. Vasárnap a családon belüli erőszak áldozataira is megemlékeztek Budapesten.

17 éve érintetlenül várja a szobája Tomit. Születésnapjára és névnapjára, valamint minden ünnepre a mai napig vesznek ajándékot neki szülei; Till Tamás a legrégebb óta keresett eltűnt gyermek Magyarországon.

Épp ma 17 éve, hogy 2000 májusában lovagolni indult az akkor 11 éves fiú. A lovardába már nem érkezett meg és azóta sem ért haza.

Az Ezer Lámpás Éjszakájának köszönhetően a tejesdobozokra is felkerült Till Tamás fényképe.

„17 éve várjuk haza. Nagyon remélem, hogy nem csak várjuk hanem meg is fog érkezni és meg fogjuk tudni, mi történt” – mondta Tillné Vörös Katalin, a fiú édesanyja.

Több száz szülő fújt szappanbuborékot

Zalaegerszegen már kora délután elkezdődtek az Ezer Lámpás Éjszakájához kapcsolódó programok.

A civil kezdeményezést 2011-ben indították el azzal a céllal, hogy felhívják a társadalom figyelmét a gyermekeltűnések aggasztó jelenségére. A szervezők célja, hogy segítséget nyújtsanak az eltűnt gyermekek minél hatékonyabb felkutatásában és felhívják a figyelmet a preventív intézkedések fontosságára.

A rendezvény új elemeként egy flashmobbal indult a zalaegerszegi program, melyet a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége szervezett a nevelőszülői hivatás népszerűsítése érdekében. Zalaegerszeg főterén több száz nevelőszülő és nevelőszülőknél élő gyermek fújta együtt a szappanbuborékot.

Györe Edina, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendltségének intézményvezetője azt mondta: a rendezvény célja, hogy Zala megyében több nevelőszülőt toborozzanak a nevelőszülői hálózatunkba. Az 535 gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermek közül 220-an élnek nevelőszülőnél, de ezt a számot mindenképpen növelni szeretnék, hiszen az az elsődleges cél, hogy már kiskoruktól családias környezetben nőjenek fel a gyermekek és itt tanulják meg azt, hogyan is lépjenek a nagybetűs életbe – fogalmazott az intézményvezető.

Siófokon kézműves foglalkozások, népi fajátékok várták a gyerekeket Siófokon. Horgászhattak, célba dobhattak vagy óriás malmon játszhattak. Itt a város és az Ezer Lámpás Éjszakája együtt tartották meg a gyereknapot.

Séta a családon belüli erőszak áldozataiért

Budapesten figyelemfelhívó akciót szerveztek a családon belüli erőszak áldozataiért. A szervezők az erőszak elleni küzdelem fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

„Ezzel a mai sétával meg tudjuk mutatni azt, hogy nem számít, ki honnan jött, nem számít, ki miben hisz, milyen ruhát hord. Akkor is, akinek fontos az erőszak elleni küzdelem, akinek fontos a családok védelme, az ma itt van, és velünk sétál hangosan, hogy megmutassunk, hogy kiáltunk azokért, akiknek hangját nem hallja senki” – mondta Seres Barbara, az Angyal Emlékséta főszervezője.

Az emlékséta végén a résztvevők csatlakoznak az Ezer Lámpás Éjszakája közönségéhez az 56-osok terén.

A helyszíneken – így például Miskolcon és Siófokon is – este fél 10-kor a magasba engedték a lámpásokat.

A fiatalkorúak eltűnésével kapcsolatos bejelentések száma évről évre növekszik. Míg 2010-ben körülbelül 11 000 fiatalkorú eltűnését jelentették be hazánkban, 2015-ben ez a szám megközelítette a 17 000 főt. Ez azt jelenti, hogy Magyarországon egy kisebb város lakosságának megfelelő gyermek- és fiatalkorú tűnik el otthonról és a környezetéből minden évben.

M1

Hasonló hírek

A tüntetések nyomai éktelenkednek a Kossuth téren

Géza

Hamarosan visszatérhetnek a külföldön dolgozó magyarok

Géza

Megváltoztak a diákhitel feltételei

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!