Image default
Tudástár - minden érdekesség

Egy gyerekjáték, ami mindenkinek jó

Három sikeres, fiatal magyar nő összefogott, és a családi feladataik és a munka mellett készítettek egy játékot, ami nem csak a gyerekek érzelmi intelligenciáját fejleszti, hanem mindenkinek segít: praktikus megoldás a tudatosan nevelő szülőknek, munkalehetőség az anyaotthonokban élő nőknek, nem terheli a környezetet. 

hirmagazin_2015-10-13_072237Az alapítók: Nagy Szandra, Nardai Nóra és Vimola Dóra 2014-ben hozták létre a P•COQ-ot, majd idén októberben indították el közösségi finanszírozású nemzetközi kampányukat az Indiegogo oldalon.

A P•COQ egy dobozból kibontható bábszínház, ami gyereknevelési helyzeteket feldolgozó meséket tartalmaz, készen arra, hogy a családok otthon eljátsszák őket. Nevét az angol páva (peacock) szóból kapta, ami színes tollakkal varázsolja el közönségét, ahogyan majd a szülők is tapsot kapnak a gyerekeiktől.

“A mesélés erősíti a családi köteléket és elsimítja a konfliktusokat. Ezért tartjuk ennyire fontosnak. Szeretnénk a jövőben egy olyan virtuális közösségi teret létrehozni és támogatni, ahol a P•COQ-kal bábozók a gyerekneveléssel kapcsolatos kihívásokat, ötleteket vitatják meg és inspirálják egymást saját történetekkel – mindezt kultúrákon átívelően, nemzetközi szinten” – mondja Vimola Dóra (40), aki három nyolcéves gyermek anyukája. A pénzügyi szektorból kilépve fotózással, művészetterápiával, kreatív foglalkozások szervezésével foglalkozik, a KreARTON (kreatív karton játékok) tulajdonosa.

“Nagyon várom, hogy a vállalkozásunk tovább fejlődjön, mert látom, hogy a P•COQ még mennyi mindennel tud a családok segítségére lenni. További mesesorozatokat tervezünk: népmesék, szezonális hagyományokat, ünnepeket feldolgozó történetek, klasszikusok, érzékenyítő, azaz empátiát és toleranciát fejlesztő mesék. A testre szabható megoldásokat támogató szolgáltatásaink körét is bővíteni szeretnénk, illetve mini formátumban is gondolkodunk” – teszi hozzá Nardai Nóra (40), aki egy bölcsődés és egy óvodás fiú édesanyja, 15 éve reklámszakember.

“A P•COQ lényege, hogy kézzelfogható segítséget nyújt a családoknak, a szórakoztatáson és érzelmi fejlesztésen túl is. Minden megrendeléssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy anyaotthonokban élő nőknek tudjunk munkát adni, támogatva ezzel a függetlenedésükhöz szükséges önbizalmat. Mert hisszük, hogy minden anyának joga van ahhoz, hogy a gyerekei számára biztonságos otthont teremtsen” – meséli Nagy Szandra (38), aki egy óvodás lány mamája, 17 éve reklámszakember.

A P•COQ bábszínházat újrahasznosított, természetes, tartós, illetve könnyen lebomló anyagokból készítik, saját kezűleg, sok szeretettel.A P•COQ doboz tartalmazza a színházat, a díszleteket, a bábokat és a kellékeket. A játék fejlesztői megértik, ha a szülők fáradtak egy hosszú nap végén, ezért a mesélést egy mobilra letölthető súgólappal is segítik.

A weboldalon hasznos tanácsokkal, elméleti háttérrel támogatják a gyermeknevelést és a bábjátékot.A bábszínházat szándékosan meséktől függetlenül tervezték meg. Valahányszor kreatív hangulatban van a család, átalakíthatják a bábokat, háttereket, díszleteket és természetesen a történeteket is. Az úgy nevezett “open-ended” vagyis nyitott végű játék nagyon értékes tanulási folyamat, ami során fejlődik a kreativitás, az önreflexió, a türelem. A design tudatosan kelti a befejezetlenség érzését, ösztönözve arra a játékosokat, hogy kiegészítsék, személyessé tegyék a történeteket.

Az első P•COQ mesesorozat sokakat érintő gyerekkori témákkal foglalkozik: hiszti, időhöz alkalmazkodás, félelem, zavaró evési szokások, vécézés, alvásgondok, agresszió, testvérek közötti feszültségek.A nevelési kihívások mindenhol azonosak, a mesélés és a bábjáték értékei pedig univerzálisak. Ezért szeretné a P•COQ csapat a világ sok országába elvinni ezt a magyar ötletet.

Forrás: delina; Kép: Google ;

Hasonló hírek

Az óra története

info

Ijesztő hírek érkeztek az Antarktiszról

Mazsi

Halálba küldte volna diákját

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------