Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy gyerekjáték, ami mindenkinek jó
Tudástár - minden érdekesség

Egy gyerekjáték, ami mindenkinek jó

Három sikeres, fiatal magyar nő összefogott, és a családi feladataik és a munka mellett készítettek egy játékot, ami nem csak a gyerekek érzelmi intelligenciáját fejleszti, hanem mindenkinek segít: praktikus megoldás a tudatosan nevelő szülőknek, munkalehetőség az anyaotthonokban élő nőknek, nem terheli a környezetet. 

hirmagazin_2015-10-13_072237Az alapítók: Nagy Szandra, Nardai Nóra és Vimola Dóra 2014-ben hozták létre a P•COQ-ot, majd idén októberben indították el közösségi finanszírozású nemzetközi kampányukat az Indiegogo oldalon.

A P•COQ egy dobozból kibontható bábszínház, ami gyereknevelési helyzeteket feldolgozó meséket tartalmaz, készen arra, hogy a családok otthon eljátsszák őket. Nevét az angol páva (peacock) szóból kapta, ami színes tollakkal varázsolja el közönségét, ahogyan majd a szülők is tapsot kapnak a gyerekeiktől.

“A mesélés erősíti a családi köteléket és elsimítja a konfliktusokat. Ezért tartjuk ennyire fontosnak. Szeretnénk a jövőben egy olyan virtuális közösségi teret létrehozni és támogatni, ahol a P•COQ-kal bábozók a gyerekneveléssel kapcsolatos kihívásokat, ötleteket vitatják meg és inspirálják egymást saját történetekkel – mindezt kultúrákon átívelően, nemzetközi szinten” – mondja Vimola Dóra (40), aki három nyolcéves gyermek anyukája. A pénzügyi szektorból kilépve fotózással, művészetterápiával, kreatív foglalkozások szervezésével foglalkozik, a KreARTON (kreatív karton játékok) tulajdonosa.

“Nagyon várom, hogy a vállalkozásunk tovább fejlődjön, mert látom, hogy a P•COQ még mennyi mindennel tud a családok segítségére lenni. További mesesorozatokat tervezünk: népmesék, szezonális hagyományokat, ünnepeket feldolgozó történetek, klasszikusok, érzékenyítő, azaz empátiát és toleranciát fejlesztő mesék. A testre szabható megoldásokat támogató szolgáltatásaink körét is bővíteni szeretnénk, illetve mini formátumban is gondolkodunk” – teszi hozzá Nardai Nóra (40), aki egy bölcsődés és egy óvodás fiú édesanyja, 15 éve reklámszakember.

“A P•COQ lényege, hogy kézzelfogható segítséget nyújt a családoknak, a szórakoztatáson és érzelmi fejlesztésen túl is. Minden megrendeléssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy anyaotthonokban élő nőknek tudjunk munkát adni, támogatva ezzel a függetlenedésükhöz szükséges önbizalmat. Mert hisszük, hogy minden anyának joga van ahhoz, hogy a gyerekei számára biztonságos otthont teremtsen” – meséli Nagy Szandra (38), aki egy óvodás lány mamája, 17 éve reklámszakember.

A P•COQ bábszínházat újrahasznosított, természetes, tartós, illetve könnyen lebomló anyagokból készítik, saját kezűleg, sok szeretettel.A P•COQ doboz tartalmazza a színházat, a díszleteket, a bábokat és a kellékeket. A játék fejlesztői megértik, ha a szülők fáradtak egy hosszú nap végén, ezért a mesélést egy mobilra letölthető súgólappal is segítik.

A weboldalon hasznos tanácsokkal, elméleti háttérrel támogatják a gyermeknevelést és a bábjátékot.A bábszínházat szándékosan meséktől függetlenül tervezték meg. Valahányszor kreatív hangulatban van a család, átalakíthatják a bábokat, háttereket, díszleteket és természetesen a történeteket is. Az úgy nevezett “open-ended” vagyis nyitott végű játék nagyon értékes tanulási folyamat, ami során fejlődik a kreativitás, az önreflexió, a türelem. A design tudatosan kelti a befejezetlenség érzését, ösztönözve arra a játékosokat, hogy kiegészítsék, személyessé tegyék a történeteket.

Az első P•COQ mesesorozat sokakat érintő gyerekkori témákkal foglalkozik: hiszti, időhöz alkalmazkodás, félelem, zavaró evési szokások, vécézés, alvásgondok, agresszió, testvérek közötti feszültségek.A nevelési kihívások mindenhol azonosak, a mesélés és a bábjáték értékei pedig univerzálisak. Ezért szeretné a P•COQ csapat a világ sok országába elvinni ezt a magyar ötletet.

Forrás: delina; Kép: Google ;

Hasonló hírek

Trump nem bánja, ha Putyin szét akarja verni az Iszlám Államot

info

Elképesztő dologgal várják a katasztrófaturistákat Csernobilba

Mazsi

Sztálin hatalmas öngólja: az 1936-1938-as nagy tisztogatás

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------