Hirmagazin.eu
Életmód hírek

Egy fehérvári cégnél már csak azok a személyek dolgozhatnak, akik regisztrálnak oltásra..

Bár a kormány jelenlegi álláspontja szerint nem merült fel, hogy kötelezővé teszik egyes munkakörökben a koronavírus-oltást, az egyre nagyobb átoltottság következtében adódik a kérdés, hogy vajon a cégek kötelezhetik-e a munkavállalókat arra, hogy beoltassák magukat. 

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón egy újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a vakcinaigazolványhoz fűződő előjogokról a kormány később dönt, amikor 3-4 millió beoltott lesz. Megjegyezte, hogy a betegség és a fertőzés kockázata összehasonlíthatatlanul alacsonyabb azoknál, akik be vannak oltva, ezért – szerinte – indokolt a különbségtétel.

Arra azonban továbbra sem tudunk választ adni, hogy a kormányzat esetleg tervezi-e azt, hogy bizonyos munkakörökben kötelezővé tenné a koronavírus-oltást. Mindenesetre az látszik, hogy azon országokban, ahol az átoltottság igen magas, ott a fertőzöttség elkezdett jelentős mértékben visszaesni, így érthető, ha egyre több munkáltató fejében megfordul a lehetőség a kötelezővé tételre.

A munkajog szerint egyébként a munkadóknak kötelessége fenntartani az egészséget nem veszélyeztető munkakörnyzetet, de a koronavírus ellen védő vakcinák beadása “Magyarországon jelenleg nem kötelező“.

A Magyar Orvosi Kamara titkára, Dr. Nagy Marcell korábban úgy nyilatkozott, hogy egyébként kötelezővé lehet tenni az oltást abban az esetben, ha az Országos Tisztifőorvos elrendeli. A kamara titkára azt mondta, hogy

“amennyiben a munkahelyi kockázatértékelés alapján az egészséget nem veszélyeztető munkavégzéshez elengedhetetlen a dolgozók immunizálása, a munkáltató elrendelheti azt a hatályos szabályok alapján”.

Orbán Viktor miniszterelnök ugyanakkor pénteken a Kossuth Rádióban azt nyilatkozta, hogy nem lehet kötelező az oltás, mert “nem diktatúrában élünk”.  Azt mondta, gyerekeknél ez elképzelhető, de felnőtt magyar emberek koronavírus-oltásánál nem, mert ez egy demokrácia, és a magyar ember „szereti a szabadságot”.

Egy székesfehérvári cég azonban nemrégiben úgy döntött, hogy kizárólag azon munkavállalói dolgozhatnak, akik regisztrálnak az oltásra. Az Alphavet nevű állatgyógyszer-forgalmazó azok után döntött így, hogy két munkavállalójuk is súlyos koronavírus-fertőzött lett.

Az olvasónktól kapott bejegyzés szerint a cég azt írta:

“nem lehet közöttünk senki sem, aki nem regisztrál az oltásért!”

Kép: Olvasónktól

 

Hasonló hírek

Mobilon is elérhető lesz a recept

Mazsi

Környezettudatos megoldások

Géza

„Súlyos árat fizettem, de túl vagyok rajta” – Hosszú hónapok után törte meg a csendet Borkai Zsolt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------