Hirmagazin.eu
Gazdaság

Egy év csúszással, ötmilliárddal drágábban indul a Lánchíd felújítása

A járdák lezárásával szerdán kezdődik a Lánchíd két évre tervezett felújítása. A már régóta tervezett rekonstrukciót végül Tarlós István terveihez képest ötmilliárd forinttal drágábban valósítja meg a Karácsony Gergely vezette városvezetés.

A Lánchíd Karácsony Gergely négyes metrója, legalábbis eddigi regnálása alapján jó eséllyel pályázik erre a címre. A már sokszor célegyenesben lévőként emlegetett és korábban valóban célegyenesben is volt beruházás levezénylése során a főpolgármester a mondabeli Sziszüphoszként viselkedett.

Sziszüphosz a görög mitológia szerint kifecsegte Zeusz egyik szerelmi kalandját – így az istenek magánéletéről szóló titkok egyikét árulta el –, Thanatosznak le kellett volna őt vinnie a Tartaroszba és örök időkre megbüntetni. Sziszüphosz viszont kicselezte Thanatoszt: alázatosan megkérte, hogy mutassa meg a saját csuklóján, hogyan kell felrakni a bilincseket, aztán egy gyors mozdulattal rákattintotta őket, s így foglyul ejtette az istent.

Sziszüphoszról ugyan elmondható az, hogy agyafúrtan viselkedett, ami Karácsonyra is áll, hiszen elvbarátai számára sikerült kiharcolnia, hogy ötmilliárd foritnttal többe kerüljön a Lánchíd helyreállítása.

Büntetésképpen mondabeli hősünket egy hatalmas kőszikla elé vitték a ravaszságáról elhíresült királyt és utasították, hogy gurítsa fel egy dombra, majd a másik oldalon gurítsa le. Azonban, mikor Sziszüphosz már majdnem felért a domb csúcsára, ereje elfogyott és a szikla visszazuhant eredeti helyére. És ez a folyamat állandóan ismétlődik: Sziszüphoszt arra ítélték, hogy örök időkre hiábavaló erőfeszítéseket tegyen, mivel minden erejét összeszedve, verejtékezve görgeti fel a súlyos követ a hegyre, ám mielőtt a csúcsra érne, a kő mindig visszagurul.

Karácsony Gergely regnálásnak szimbóluma

Karácsony Gergely eddigi tevékenysége is hasonló képet mutat, bármibe kezd, az vagy visszahull rá, vagy éppen csak a sajátjai járnak jól vele: jól mutatja ezt, hogy

a Lánchíd felújításában még Tarlós István idején a Váralagút és a 2-es villamos Pesti hídfőnél lévő alagút is szerepelt a kormány által mintegy hatmilliárd forinttal támogatott beruházásban támogatott közbeszerzésben.

De eszünkbe juthat a 3-as metró felújításának drágulása, a sebtiben összetákolt kerékpársávok ügye vagy akár a főváros számára milliárdos haszonnal járó reklámtender bebuktatása is. De gondolhatunk az előző városvezetés által rájuk hagyott tartalékok elpocsékolására, vagy arra, hogy még a saját helyettese szerint is regnálásnak egy éve után csődbe viheti Budapestet. Az a bizonyos szikla valahogy mindig visszagurul, ugyebár.

Ravaszdi – vagy legalábbis annak látszani akaró – főpolgármesterünk azonban továbbra is keveselte a pénzt, végül pedig egy olyan konstrukciót sikerült kialakítania, amelyben mintegy 5 milliárd forinttal drágábban, de két beruházással (Váralagaút és a 2-es villamos Pesti hídfőnél lévő alagút) kevesebbel sikerült a budapestiek életét megkeserítenie.

Mint ismert a kivitelezési munkák előreláthatóan 2023 augusztusában fejeződnek be, ez idő alatt teljesen lezárják a járdákat a gyalogosok elől. Az autók elől várhatóan június közepén zárják majd le a Lánchidat.

Hasonló hírek

Korszerűsítették az urológiai osztályt az évente egymillió ember ellátásáért felelős kórházban

Géza

Óriási acélmű épült a győri kikötő mellett

Géza

Lehetőséget jelent a falusi csok

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------