Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy év alatt 40 millió embert ölne meg a koronavírus világszerte, ha nem védekeznénk ellene (18+)
18+

Egy év alatt 40 millió embert ölne meg a koronavírus világszerte, ha nem védekeznénk ellene (18+)

Az Imperial College elméleti modellje szerint fontos, hogy az országok időben döntsenek kijárási korlátozásokról, karanténokról vagy határlezárásokról.

Az Imperial College London egyetem érdekes elméleti modellt állított fel a koronavírus-járvány elemzésére – írja az Index.

Modelljük szerint, ha semmilyen korlátozás nem lépett volna életbe, akkor egy év alatt 7 milliárd fertőzést és 40 millió halálesetet írhatnánk a koronavírus számlájára.

A modellben az is szerepel, hogy ha félmillió emberenként 1 halott esetén életbe lépnek az intézkedések, akkor 97 százalékkal csökkenthető a halálos áldozatok száma.

“A jelentés egyik szerzője szerint a világ egészségügyi rendszere példátlanul nagy kihívással néz szembe a következő hetekben és hónapokban. Patrick Walker szerint az országok két dolog közül választhatnak: nagyon komoly gazdasági költségekkel járó korlátozásokat vezetnek be, vagy nem tesznek semmit, kockáztatva, hogy rövid időn belül összeomlik az egészségügyi rendszerük – és aztán szenvedik el a gazdasági károkat”

– írja a lap.

Az áldozatok száma világszerte a felére csökkenthető azzal, ha a társadalmi érintkezést átlagosan 40 százalékkal csökkentjük – feltéve, ha a veszélyeztetettebb idősebbek társadalmi aktivitása 60 százalékkal csökken.

“Ez is 20 millió idő előtti elhalálozást jelent, ennek alapján tehát ezzel az egyetlen eszközzel nem lehet elkerülni sem az áldozatok magas számát, sem azt, hogy egy-egy országban ne omoljon össze az egészségügyi rendszer.”

A szerzők szerint a járvány ellen csak egységes és gyorsan meghozott lépésekkel lehet érdemben fellépni. A modell szerint fontos, hogy az országok időben döntsenek kijárási korlátozásokról, karanténokról vagy határlezárásokról.

A tanulmány szerzői ugyanakkor azt is kiemelik, hogy ez a modell nem előrejelzés, hanem a veszély valós mértékét jelző elméleti lehetőségek.

szmo, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az elrendelt intézkedések megszegése szabálysértésnek minősül (18+)

Géza

Szakállal vagy szakáll nélkül szeretik a nők…

Mazsi

Hátborzongató visszatérés: megjelent az ajtóban a férfi, miután elhamvasztották

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------