Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy egész osztálynyi diák került karanténba a tanáraikkal együtt Kiskőrösön
Belföldi hírek

Egy egész osztálynyi diák került karanténba a tanáraikkal együtt Kiskőrösön

Pozitív lett a koronavírus tesztje egy kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium tizedikes tanulónak. Harmincnyolc diák és tanár került karanténba.

Az intézmény vezetője, Szentgyörgyiné Szlovák Mária elmondta, hogy felkészültek ezekre a helyzetekre, hiszen bármikor előfordulhatnak. A tanuló miután megkapta az eredményt, azonnal szólt, amit a szülei is megerősítettek.

A felettes szerveket azonnal tájékoztatták, a protokoll szerint, és egyből elkezdték vizsgálni, kikkel érintkezhetett a diákjuk. “Az érintett osztály diákjai és az őket oktató 10 pedagógus még aznap megkapták az illetékes Népegészségügyi Osztály járványügyi megfigyelésről szóló határozatát, melynek értelmében mindannyian karanténba kerültek. Szerencsére a bizonyítottan fertőzött diákunk is jól van (ő egyébként náthára utaló panasszal kereste fel orvosát), s másokon sem jelentkeztek eddig a betegség tünetei ” mondta a el az igazgató a baon.hu-nak.

Tavasszal kiépített online rendszer segítségével tanulnak a karanténba kényszerült diákok. Az órák nem maradnak el. A bizonyítottan fertőzött diák és diáktársai is jól vannak.

“Az iskolában (ahol rendkívüli osztályfőnöki órák keretében tájékoztattuk a diákokat, illetve szerdán és csütörtökön online szülői értekezleteken a szülőket) sincs pánik, hanem még jobban figyelünk a biztonsági előírások maradéktalan betartására” – mondta Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatója.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Northfoto

Hasonló hírek

Kövér László: ha veszítünk, lenullázzák amit építettünk

Edit

Migrációs csomag: kilépünk a tárgyalássorozatból, ha nem lesz pozitív elmozdulás

Géza

Uniós bíróság elé idézték Magyarországot

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------