Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy cég bevezette a 4 napos munkahetet – Az eredmény lenyűgöző!
Tudástár - minden érdekesség

Egy cég bevezette a 4 napos munkahetet – Az eredmény lenyűgöző!

Egy ausztrál média ügynökség, a VERSA, nem mindennapi döntést hozott meg a múlt évben. A vezetőség a munkahetet lecsökkentette heti 5 napról 4 napra. 

Az ügyvezető igazgató, Jonny Clow a következőképpen nyilatkozott:

“Szó szerint bezárjuk az irodát szerdánként, hogy a csapatunk tagjai ügyeket intézhessenek, a családjukkal legyenek, sportoljanak vagy éppen kipihenjék magukat a hét közben is, ahelyett, hogy az egész hetet végig kellene tolniuk, várva a hétvégére.”

Kath Blackman, a cég vezérigazgatója tavaly júliusban indította el teszt jelleggel a 4 napos munkaheteket, és abszolút bejött. 

“Miután többféle rugalmas intézkedést is meghoztunk, amelyek közül egyik sem jött be (az emberek annyira különbözőképpen vették ki a szabadságokat, hogy kezelhetetlenné vált az egész), Kath eldöntötte, hogy egy egynapos szabadnapot mindenkinek beiktat a hétbe.” – folytatta Jonny.

“A szerda jó ötletnek tűnt, mivel az a hét közepe. A munkahét tehát lényegében két aprócska hétre oszlott, ami egy teljesen új modellt jelent. A péntek amúgy is egy laza nap, amikor a dolgozók hosszabb ebédszünetre mennek, vagy korábban távoznak.”

„Olyan jól alakult az egész, hogy egy hónapból lett három, majd háromból hat, most pedig már több, mint egy év telt el, de még mindig életben van. Egyértelművé tettük a dolgozók számára, hogy ha ettől csökken a munka minősége, azonnal megszüntetjük, és ez motiválja őket.” 

Jonny elmondás szerint ők bizalmi alapú munkarendszert tartanak fenn, ahelyett, hogy mindenkinek a bedolgozott óráit figyelnék. 

Elismerte, hogy időbe telt, mire mindenki hozzászokott, többek között a kliensek is, ám komoly emelkedés tapasztalható a bevételeikben és pozitív irányú változás a munkahelyek megmaradásában.

A bevétel évről évre 46%-ot emelkedik, a dolgozók cégben maradása pedig 72-ről 88%-ra ugrott fel. Az alkalmazottak elégedettek, a cég virágzik, mi pedig reméljük, hogy a kísérletünk más cégeket is felbátorít majd, hogy hasonlóan cselekedjenek.” – jegyezte meg Jonny.

Több tanulmány is bizonyítja, hogy a munkaórák csökkenésével a dolgozók sokkal hatékonyabban képesek koncentrálni, miközben a termelés mértéke változatlan marad, amely jobb minőséggel és magasabb szintű kreativitással társul. A dolgozók ugyanakkor sokkal lojálisabbak egy olyan intézményhez, amely megadja nekik a lehetőséget, hogy szabadabban menedzselhessék munkán kívüli életüket.

Természetesen egy vendéglátó egység vagy egy élelmiszerüzlet kevésbé engedheti meg magának az ilyesfajta változtatást, ám nagyon sok cég élhetne vele és profitálhatna is belőle.

tudasfaja.com

Hasonló hírek

Az oroszok a poklot szabadították rá a muszlim terroristákra, akik megölték a pilótájukat! + VIDEÓK!

Edit

A francia titkosszolgálat Damaszkuszhoz közeledik

info

Tudtad, hogy nem csak Londonban, hanem Budapesten is van őrségváltás?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!