Hirmagazin.eu
Főoldal » „Egy ártatlan ember életét vettem el” – 40 év után kért bocsánatot John Lennon gyilkosa Yoko Onótól
Külföld

„Egy ártatlan ember életét vettem el” – 40 év után kért bocsánatot John Lennon gyilkosa Yoko Onótól

Majd negyven évvel ezelőtt, 1980. december 8-én egy Salinger-rajongó elmebeteg megölte a könnyűzene egyik legnagyobb hatású ikonját, a Beatles frontemberét, John Lennont.

John Lennon 40 éve halott /Fotó: GettyImages

John Lennon 40 éve halott /Fotó: GettyImages

Mark David Chapman a tette előtt egy közös fotó kedvéért még pózolt is az áldozatával.

A most 65 éves Chapman nemrégiben feltételes szabadlábra helyezését kérvényezte, amit immáron tizenegyedik alkalommal utasított el a bíróság. A meghallgatás jegyzőkönyve kiszivárgott, ebből pedig kiderül, hogy Chapman miként magyarázza tettét negyven évvel a borzalmas gyilkosság után.

Mark Chapman 2018 januárjában készített börtönfotója /Fotó:Northfoto

Mark Chapman 2018 januárjában készített börtönfotója /Fotó:Northfoto

Chapman a beszédében elnézést kért Lennon özvegyétől, Yoko Onótól is, akinek azt üzente, aljas tette minden egyes nap eszébe jut.

„Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire sajnálom, amit tettem. Számomra nincs bocsánat. A dicsőségemért tettem, egy ártatlan ember életét vettem el” – mondta Chapman, aki bevallotta, Lennon elképesztően híres volt, de nem azért végzett vele, amilyen ember volt.

A meghallgatás egyébként augusztus 19-én volt egy New York-i börtönben, ahol nyolc éve raboskodik Chapman.

Chapman 25 éves volt, amikor végzett Lennonnal. Mint mondta, ma már jóval öregebb, így tisztán látja tette súlyát, ahogy azt is, milyen aljas dolgot tett.

Yoko Ono és JohnLennon – 1968-ban ismerkedtek meg, majd egy évre rá összeházasodtak/ Foto: Northfotos Yoko Ono és JohnLennon – 1968-ban ismerkedtek meg, majd egy évre rá összeházasodtak/ Foto: Northfotos

1980. december 8-án John Lennon és Yoko Ono megjelent a New York-i Dakota-ház kapujában, hogy limuzinjukkal a Record Plant stúdióba menjenek. Mivel az autó késett, a járdán kellett várakozniuk, ahol rajongókkal beszélgettek. Egy bizonyos Mark David Chapman kapott egy aláírást is a legújabb Lennon lemezre: „John Lennon, 1980 december”. A szintén ott várakozó Goresh nevű fotós közben vadul kattogtatott a fényképezőjével, megörökítve ezt a pillanatot is.

Chapman Salinger Zabhegyezőjét olvasgatva megvárta, amíg Lennonék visszatérnek az otthonukba. A limuzin tizenegy körül érkezett vissza a Dakota-ház elé. Elsőként Yoko szállt ki, majd John, kezében egy kazettás magnóval. Chapman két lépést tett előre, a kabátzsebéből elővette pisztolyát, tüzelőállásba helyezkedett, majd halkan megszólalt: „Mr. Lennon?!” John néhány lépésnyire a bejárattól félig megfordult, amikor a háta mögött 7-8 méterre álló Chapman tüzelni kezdett. Az első két lövés hátulról, mellmagasságból érte és megpördítette az áldozatot. Aztán a következő két lövedék a vállán találta el, az ötödik pedig célt tévesztett.

blikk

Hasonló hírek

Harminc éven át nem tűnt fel a feleségnek, hogy férje egy kegyetlen sorozatgyilkos – VIDEÓ

Mazsi

Kukkolta tizenéves diákjait az 53 éves tanár!

Mazsi

Gyerekhíradóban mosakszik a német sajtó

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------