Image default
Technika, kommunikáció

Egy apróság az okostelefon előlapján, amin sokkal több múlik, mint hinnéd

Legszívesebben magunkat és szeretteinket fotózzuk – derült ki a Huawei szelfizésről készített kutatásából.

A magyarok több mint kétharmada hetente legalább egy szelfit készít magáról – derült ki a Huawei több mint ezer fő részvételével végzett online felméréséből. A legtöbben családjukat és saját magukat fényképezik, 21 % pedig kis kedvencével fotózkodik a legszívesebben. A kutatás szerint az okostelefon-tulajdonosok nyitottak a különböző extra szelfikészítési funkciók iránt: 40 % arcszépítő funkciót, filtereket és effekteket is rendszeresen használ.

A Huawei legújabb felmérésében arra kereste a választ, hogy milyen gyakran és milyen célból készítenek magukról szelfit a magyarok, kivel pózolnak a legszívesebben, illetve milyen extra funkciókat és kamerát használnak a saját magukról készített képek létrehozásánál.

Az előlapi kamera döntő jelentőségű

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók közel 40 %-a vásárolna készüléket kizárólag előlapi kamerás – szelfikamera – extra funkciókért és minőségért. A szelfizőknek a kamera minősége rendkívül fontos, a megkérdezettek majdnem fele – 43,5 % – legalább 8 megapixeles, 35 % pedig legalább 16 megapixeles előlapi kameraminőséget vár el az alacsonyabb árkategóriájú okostelefonoktól is.

A kutatásban megkérdezett felhasználók közel 40 %-a válaszolta, hogy hetente legalább egyszer készít magáról szelfit, míg a szelfizés szerelmesei – 13,3 % – naponta akár többször is kattintanak. A válaszadók 22%-a csak havonta veszi elő telefonját, hogy saját magát fotózza, 7 % pedig még ennél is ritkábban, csupán évente használja okostelefonja előlapi kameráját.

A szelfizés csoportosan is élvezetes, ezt a megkérdezett felhasználók is igazolták válaszaikkal: a legtöbben – 50,8% – családjukkal és barátaikkal fényképezkednek, illetve magukról lőnek fényképeket – 37,8 % -, de a párjukkal közösen készített szelfik is gyakoriak, a felhasználók mintegy 33 %-a fotózkodik rendszeresen szerelmével.

A szelfikészítés célja a többségnél – 84,7 % – kétségtelenül a saját szórakoztatás, ezt követi a közösségi médiában történő megosztás – 47,6 % -, továbbá az üzleti profilon való publikálás lehetőségével is élnek páran: a megkérdezett felhasználók 3 %-a posztolja rendszeresen szelfijeit üzleti vagy reklámcélból.

Filterek és effektek

A felmérés kitért arra is, hogy a felhasználók milyen funkciókat preferálnak, vagy próbálnának ki a jövőben szelfikészítés során. Napjainkban az okos készülékek kamerájában is alapfunkciónak számító filterek, valamint szűrők számítanak a legnépszerűbb extrának – 54,6% -, ezt követik az effektek – 49% -, majd a panorámafotó-funkció – 42,3%. Érdekesség, hogy az arcszépítő és a 3D megvilágítási mód is nagy népszerűségnek örvend, előbbit a felhasználók 40,8%-a, míg utóbbit 36,5%-a használja rendszeresen, vagy próbálná ki a jövőben.

Nagy Ivett, a Huawei Technologies Hungary marketingvezetője a kutatás eredményével kapcsolatban úgy fogalmazott:

– Kíváncsiak voltunk felhasználóink véleményére, hiszen az ő igényeiknek megfelelően fejlesztjük okostelefonjainkat a jövőben is. Jelenleg is számos extra funkcióval kedveskedünk a szelfik szerelmeseinek: P20, P20 Pro és Mate20 lite csúcskészülékeinkben már mesterséges intelligencia által támogatott szépítő funkciók is segítik a minél jobb szelfiélményt.

Forrás: femina.hu

Hasonló hírek

25 ezer forintért kapható a hamisított kínai iPhone 6S

Edit

Folyamatosan zuhan a PC-k eladása

Edit

A saját körözési fotóját lájkolta a közösségi oldalon!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------