Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy apróság az okostelefon előlapján, amin sokkal több múlik, mint hinnéd
Technika, kommunikáció

Egy apróság az okostelefon előlapján, amin sokkal több múlik, mint hinnéd

Legszívesebben magunkat és szeretteinket fotózzuk – derült ki a Huawei szelfizésről készített kutatásából.

A magyarok több mint kétharmada hetente legalább egy szelfit készít magáról – derült ki a Huawei több mint ezer fő részvételével végzett online felméréséből. A legtöbben családjukat és saját magukat fényképezik, 21 % pedig kis kedvencével fotózkodik a legszívesebben. A kutatás szerint az okostelefon-tulajdonosok nyitottak a különböző extra szelfikészítési funkciók iránt: 40 % arcszépítő funkciót, filtereket és effekteket is rendszeresen használ.

A Huawei legújabb felmérésében arra kereste a választ, hogy milyen gyakran és milyen célból készítenek magukról szelfit a magyarok, kivel pózolnak a legszívesebben, illetve milyen extra funkciókat és kamerát használnak a saját magukról készített képek létrehozásánál.

Az előlapi kamera döntő jelentőségű

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók közel 40 %-a vásárolna készüléket kizárólag előlapi kamerás – szelfikamera – extra funkciókért és minőségért. A szelfizőknek a kamera minősége rendkívül fontos, a megkérdezettek majdnem fele – 43,5 % – legalább 8 megapixeles, 35 % pedig legalább 16 megapixeles előlapi kameraminőséget vár el az alacsonyabb árkategóriájú okostelefonoktól is.

A kutatásban megkérdezett felhasználók közel 40 %-a válaszolta, hogy hetente legalább egyszer készít magáról szelfit, míg a szelfizés szerelmesei – 13,3 % – naponta akár többször is kattintanak. A válaszadók 22%-a csak havonta veszi elő telefonját, hogy saját magát fotózza, 7 % pedig még ennél is ritkábban, csupán évente használja okostelefonja előlapi kameráját.

A szelfizés csoportosan is élvezetes, ezt a megkérdezett felhasználók is igazolták válaszaikkal: a legtöbben – 50,8% – családjukkal és barátaikkal fényképezkednek, illetve magukról lőnek fényképeket – 37,8 % -, de a párjukkal közösen készített szelfik is gyakoriak, a felhasználók mintegy 33 %-a fotózkodik rendszeresen szerelmével.

A szelfikészítés célja a többségnél – 84,7 % – kétségtelenül a saját szórakoztatás, ezt követi a közösségi médiában történő megosztás – 47,6 % -, továbbá az üzleti profilon való publikálás lehetőségével is élnek páran: a megkérdezett felhasználók 3 %-a posztolja rendszeresen szelfijeit üzleti vagy reklámcélból.

Filterek és effektek

A felmérés kitért arra is, hogy a felhasználók milyen funkciókat preferálnak, vagy próbálnának ki a jövőben szelfikészítés során. Napjainkban az okos készülékek kamerájában is alapfunkciónak számító filterek, valamint szűrők számítanak a legnépszerűbb extrának – 54,6% -, ezt követik az effektek – 49% -, majd a panorámafotó-funkció – 42,3%. Érdekesség, hogy az arcszépítő és a 3D megvilágítási mód is nagy népszerűségnek örvend, előbbit a felhasználók 40,8%-a, míg utóbbit 36,5%-a használja rendszeresen, vagy próbálná ki a jövőben.

Nagy Ivett, a Huawei Technologies Hungary marketingvezetője a kutatás eredményével kapcsolatban úgy fogalmazott:

– Kíváncsiak voltunk felhasználóink véleményére, hiszen az ő igényeiknek megfelelően fejlesztjük okostelefonjainkat a jövőben is. Jelenleg is számos extra funkcióval kedveskedünk a szelfik szerelmeseinek: P20, P20 Pro és Mate20 lite csúcskészülékeinkben már mesterséges intelligencia által támogatott szépítő funkciók is segítik a minél jobb szelfiélményt.

Forrás: femina.hu

Hasonló hírek

Az internet az emberiség legszörnyűbb tükre – Facebook, Twitter

info

Itt a mai nagy fogás: 30 ezerért 5,5 hüvelykes, két SIM-es mobil

Edit

5 zseniális magyar találmány 2015-ből

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------