Főoldal » Egy anya és lánya égett benn a lakásban
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Egy anya és lánya égett benn a lakásban

Ketten meghaltak egy lakástűzben Kaposváron hajnalban. A lángok a harmadik emeleten csaptak fel, hogy mitől, egyelőre nem tudni. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk hogy a tűz más lakásokra is átterjedjen.

Egy embert az erkélyről mentettek a szakemberek, ő értesítette a hatóságokat is a tűzről. A lakás szinte teljesen kiégett.

Megégett redőnyök és erkélyajtók, a ház fala is fekete a füsttől – így nézett ki a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály utca egyik épülete, ahol vasárnap hajnalban az egyik 3. emeleti lakásban felcsaptak a lángok.

Még napközben is a tűz után maradt törmelékeket takarították a lakók a lépcsőházban. A lépcsőház falai szinte feketék a koromtól, a sarokban pedig a megégett plédek, takarók és ruhaszárítók mutatják, hogy a tűz szinte mindent elpusztított a lakásban.

A bejelentés vasárnap hajnali 4 órakor érkezett a tűzoltókhoz.

„A tűzoltók a helyszínre érkezve a bejelentőt az erkélyen találták meg ahonnan magasból mentő segítségével lehozták a férfit, majd a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították” – mondta el Mihályka Szabina a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

A tűzoltók két járművel oltották a lángokat, amelyeket így sikerült hamar elfolytani. Ezután jutottak be a kiégett lakásba, ahol megtalálták a két áldozatot.

A lakók nem akartak nyilatkozni. Az M1 információi szerint a kiégett lakásban élők, alig két héttel ezelőtt költöztek be. A tűzben egy édesanya és a lánya hunyt el.

A délelőtti órákban a rendőrség szakemberei még helyszíneltek. A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem szakértők bevonásával vizsgálja.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Döbbenetes! Választási csalást gyanít a háromgyermekes apa: “A családom fél, mert a gazemberek ismerik a címemet”

Géza

8 nap alatt, 3 lopott gépkocsi (+videó)

Géza

Embercsempészek százai várják a migránsokat szerb-magyar határon – exkluzív videó

Edit