Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy amerikai cégnél mindenki kiborg akar lenni
Külföld

Egy amerikai cégnél mindenki kiborg akar lenni

A vállalat önkéntes alapon olyan mikrochip-et ültet a dolgozókba, ami megkönnyíti a fizetést és a beléptetést. Tolonganak a jelentkezők.

A jövő közelebb van, mint gondolnánk: egy amerikai cég, a wisconsini Three Square Market olyan mikrochippel látja el alkalmazottait, ami meggyorsítják a fizetést, és különböző munkahelyi funkciókat is egyszerűbbé tesz.

A lapkák első lépésben a mobilos és bankkártyás fizetést helyettesítik, a tranzakció lebonyolításához ugyanis elég a kezünket odaérinteni egy kézszkennerhez. De a beültetett mikrochip más előnyökkel is kecsegtet: meggyorsítja például a bejelentkezést a számítógépes rendszerekbe, és belépést biztosít bizonyos területekre.

A rizsszem méretű eszközt a hüvelyk- és mutatóujj közé ültetik be; ára háromszáz dollár, és a Three Square Markett legtöbb alkalmazottja alig várja, hogy átessen az apró műtéten.

A cég vezetője, aki maga is egy beültetett lapba büszke tulajdonosa, esküszik ár, hogy a mikrochip-et nem használják nyomkövetésre, de egyelőre nem egyértelmű, hogy a konkrét eszköz egyáltalán alkalmas-e ilyen célokra.

A dolgozókat nem kötelezik a lapka beültetésére, a dolog teljesen önkéntes, de a többségnek bejön az ötlet, és sorban állnak a jelentkezők.

Forrás: computerworld

Kép: Raymangold22, NobbiP

Hasonló hírek

A párizsi ügyészség terrorcselekménynek minősítette a szuperexpressz elleni merényletet

info

Merkel Ankara segítségét kérte a menekültválság enyhítéséhez (Videó)

info

Súlyos veszteségeket szenvedtek a szakadárok és az orosz katonák

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!