Hirmagazin.eu
Főoldal » Egy ágyban egy robottal: altató helyett Somnox
Tudástár - minden érdekesség

Egy ágyban egy robottal: altató helyett Somnox

Egy holland StartUp a Somnox a napokban jelentette be egy olyan robot piacra dobását, ami altató helyett segíthet az elalvásban. A nyugalmi állapot elérésében állítólag segít a robot formája, textúrája, hangjai, és különleges alakja, ami egy félméteres babszemre emlékeztet. (В постель с роботом: мягкий Somnox обещает заменить снотворное. Нидерландский стартап Somnox анонсировал одноименного робота, призванного помочь заснуть без снотворного. Эффект расслабления достигается сочетанием формы, текстуры, звуков и особых движений напоминающего полуметровую фасолину устройства.)

A robot létrehozója, Julian Jagtenberg, és társai az egyetemi évek során, főként a vizsgaidőszakok alatt saját bőrükön is megtapasztalhatták az alváshiányt, és annak negatív következményeit. Mérnöki beállítottságuknak köszönhetően nem gyógyszerek és tabletták, hanem egy készülék segítségével próbáltak megoldást találnia problémára.

Altatók helyett a Somnox segíthet az elalvásban (Forrás: vesti.ru)

A fiatal tervezők ötletüket a Kickstarterre vitték, ahol is alig 20 nap alatt sikerült majdnem 140 000 dollárt összegyűjteniük a Somnox piacra dobásához. Ahhoz, hogy az érdeklődők hozzájussanak a saját robotjukhoz legkevesebb 450 eurót kell adományozniuk. A Somnox-hoz eddigi tervek szerint a kiskereskedelemben körülbelül 590 euróért lehet majd hozzájutni.

Az alvássegítő robot tervezői azt állítják, hogy a készülék megnyugtatja a testet és az elmét, csökkenti a stresszt és a nyugtalanságot, ezzel elősegítve a természetes elalvási folyamatokat. A Somnox legfőbb titka – a beépített légzésstimuláló szerkezet: a „babszemhez” simuló ember ugyanis önkéntelenül is felveszi a robot légzési ritmusát. A Somnox-hoz okostelefont is lehet csatlakoztatni, így ha kedvünk van, hanggal is elláthatjuk azt: akár egyenletes szívverés, vagy egy altatódal dúdolása is lehet a kiválasztott séma.

A tervező csapat már 85 önkéntesen tesztelte a készüléket: többségük megerősítette annak hatékonyságát. A jövőben terveznek egy alváselemzőt is beépíteni a robotba, aminek segítségével a felhasználó láthatná, mikor és milyen körülmények között okoz neki nehézséget az elalvás, így dolgozhatna azok kiküszöbölésén.

Forrás: eloben.hu

Hasonló hírek

Amit senki nem tud! Miért barna a sörösüveg?

Mazsi

Némasági fogadalma ellenére Facebookozik az apáca

Edit

Ez a világ leggyorsabb traktorja

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------