Hirmagazin.eu

Egy 8 éves gyerek gyújtotta fel a szentesi gyerekotthont

 Aktuális hírek

Egy 8 éves gyerek gyújtotta fel a szentesi gyerekotthont

Egy 8 éves gyerek gyújtotta fel a szentesi gyerekotthont
augusztus 29
06:35 2015

forrás: MTI

A gyermek meghallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyermek életkora miatt nem büntethető. Az épületben senki sem tartózkodott, a tüzet megfékezték.

Az oltást követő tűzvizsgálat szerint szándékos gyújtogatás történt. A gyanú szerint a tüzet egy 8 éves gyermek okozta – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-t.

Szenti Szabolcs elmondta: különösen nagy kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Szentesi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. A rendelkezésre álló adatok szerint 15 óra körül gyulladt ki a Rigó Alajos Általános Iskola és Gyermekotthon.

A szentesi nyomozók megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével az otthon egyik 8 éves lakója gyanúsítható megalapozottan. A gyermek meghallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A gyermek életkora miatt nem büntethető.

A helyszínen az oltási munkálatokat a szentesi és a csongrádi, a hódmezővásárhelyi, a szarvasi, valamint a kunszentmártoni hivatásos egységek, továbbá Csongrád megye katasztrófavédelmi műveleti szolgálata végezte.

Az épületegyüttesben az elsődleges szakértői vélemény szerint körülbelül 300 millió forintos kár keletkezett – közölte a szóvivő.

Szentes, 2015. augusztus 28. Tűzoltók dolgoznak egy üresen álló gyermekotthon tetőszerkezetében keletkezett tűz oltásán Szentesen 2015. augusztus 28-án. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint senki sem tartózkodott az épületben. MTI Fotó: Donka Ferenc

 

 

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hirdetés
tűzvédelemphotographer-banner_468
loading...

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György
Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox