Főoldal » Egy 25 éve lefagyasztott embriónak adott életet egy 26 éves amerikai nő
Életmód hírek

Egy 25 éve lefagyasztott embriónak adott életet egy 26 éves amerikai nő

Rekordot jelentő 25 év után született egészség gyermek egy lefagyasztott embrióból az Egyesült Államokban.

 

A Tennessee-ben élő Tina Gibson és férje, Benjamin a knoxville-i Nemzeti Embrióadományozó Központban (NEDC) fogadott örökbe egy lefagyasztott embriót, amelyet idén márciusban ültettek be Tina méhébe  –  írja az MTI a The Independent nyomán.

A pár korábban a gyermek-örökbefogadáson is gondolkodott, de végül a fagyasztott embriótranszfer mellett döntöttek.  Kislányuk november 25-én jött a világra.   „ Emma egy édes kis csoda ” – mondta  Benjamin.  „ Azt hiszem egész tökéletes ahhoz képest, hogy ennyi éven át le volt fagyasztva ”   –  jegyezte meg az édesapa, utalva arra, hogy a beültetett embriót még 1992-ben lett lefagyasztva.

Az embriót annak idején ráadásul mindössze másfél évvel Tina születése után fagyasztották le.

„ Soha nem fogom elfelejteni, hogy mit mondtak Gibsonék, amikor megmutattuk nekik az embriók fotóját a beültetéskor. A 25 éves Tina azt mondta:  „ezek az embriók lehettek volna a legjobb barátaim” –  idézte fel Carol Sommerfelt, az NEDC munkatársa.

A központ a párok által fel nem használt és ezért mások számára felajánlott embriókkal foglalkozik. A világ első fagyasztott embrióból született babája 1984-ben jött a világra Ausztráliában. Az embrióadoptálás gyakorlatának széles körű megismertetésével foglalkozó Embryo Adoption Awareness Centre szerint évente 25 százalékkal nő az embrióadoptálás révén született babák száma.

Forrás: inforadio.hu

Képek: babaszoba, nutrilkub

Hasonló hírek

Közösségi kert készül Bécsben

info

Ezekről tudnod kell, mielőtt összejössz egy erős nővel

info

Tartós párkapcsolat. Van titka?

Edit