Hirmagazin.eu
Főoldal » Egész Európában fertőz a kanyaró
Egészség - betegség

Egész Európában fertőz a kanyaró

forrás: M1/Híradó

Már Belgiumban, Franciaországban és Németországban is rengeteg a beteg. Sőt Olaszországban annyian lettek kanyarósok 2 és fél hónap alatt, mint tavaly egész évben. Az orvosok szerint sokakat egyszerűen félretájékoztattak, ezért be sem oltatták magukat vagy gyereküket.

Gyorsan terjed a kanyaró Romániában. 3800-ra emelkedett a megbetegedések száma, 17-en bele is haltak a szövődményekbe. Legutóbb egy két éves kislány esett a betegség áldozatául. Ő a Szatmár megyei Szakaszon élt. Nagyapja azt mondta a híradónak, hogy a családban szinte minden gyerek megbetegedett.

A román egészségügyi minisztérium szerint a felelőtlen oltásellenes kampány miatt alakult ki a járvány.

Ugyanez a helyzet Olaszországban is. Az utóbbi két évtizedben az olaszoknál is visszaesett azoknak a gyerekeknek a száma, akiket beoltottak. Vannak olyan régiók is, ahol a lakosságnak csak a 60 %-a védett a kanyaró ellen. Olaszországban tavaly csaknem 850 kanyarós megbetegedést regisztráltak, idén pedig már év eleje óta 700-an betegedtek meg; csaknem annyian, mint tavaly egész évben.

Az a legfontosabb feladatunk, hogy tanácsot adjunk, és a szülők számára világossá tegyük, hogy ha beoltatják a gyerekeiket, az nem veszélyt jelent a számukra, hanem megmenti az életüket – fogalmazott Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter

Az oltásellenes csoportok éppen ennek ellenkezőjével kampányolnak.

Magyarországon az első kanyarós megbetegedéseket két hete regisztrálták; a makói kórházban tíz egészségügyi dolgozó fertőződött meg egy román betegtől.

Azóta összesen 52 kanyarógyanús beteget regisztráltak; eddig 15-öt igazoltak, hármat kizártak, 34 esetben pedig még nem fejeződtek be a laboratóriumi vizsgálatok.

 

Hasonló hírek

Ezért téves az egész paleolit-diéta!

Edit

Itt a fesztiválbetegségek szezonja!

Edit

Szemészhez ment mert azt hitte szemüvegre van szűksége, ledöbbent, amikor megtudta mi a baja!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!