Image default
Belföldi hírek

Egész éjjel utazhatunk a 4-6-os villamossal

forrás: hirado.hu

Több változás is lesz a közösségi közlekedésben az év utolsó napján. Szilveszter éjjelén a fővárosban sűrűbben közlekednek majd az éjszakai buszok és a körúti villamosok, a MÁV pedig több kocsival indítja majd az Intercity járatait.

 Egész éjjel utazhatunk a 4-6-os villamossal

Egész éjjel viszi az utasokat a 4-es és a 6-os villamos, amelynek szerelvényei hajnali 2 óráig 3-5 percenként, majd reggel 8 óráig 5 percenként követik egymást. Szintén egész éjjel jár a fogaskerekű, a Városmajor felől a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút állomás felé minden óra 15 perckor, onnan vissza a Városmajor felé minden óra 40 perckor indulva.

Az éjjeli járatok közül háromszor sűrűbben indul a 907-es, a 908-as, a 914-es, a 922-es, a 931-es, a 950-950A, a 956-os, a 973-as és a 990-es, kétszer sűrűbben követik egymást a 909-es, a 914A, a 923-as, az egész éjszaka közlekedő 934-es, a 941-es, a 964-es, valamint a 979-979A buszok. Meghosszabbított üzemidővel jár a 916-os és a 940-es járat, a 901-es, a 918-as és a 960-as vonalán pedig a szokásosnál nagyobb, csuklós busszal lehet majd utazni.

Az éjszakai járatok közötti, az egyébként szokásos menetrend szerinti csatlakozások ezen az éjszakán is biztosítottak, a menetrendbe beiktatott pluszindulásoknál azonban nem.

Január elsején a járatok a munkaszüneti menetrend szerint közlekednek majd. Több kocsival indítja a frekventált vonalakon az Intercity-ket a MÁV az év végén és változik a közlekedési rend is. Kavalecz Imre, a MÁVINFORM sajtóügyeletese a Kossuth Rádiónak azt mondta, december 31-én a pénteki, január elsején a szombati, január 2-án az ünnepnapi és január 3-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

A várható utasforgalmi igényekhez igazodva az összes rendelkezésre álló, üzemképes járművet elindítják. A MÁV azt javasolja, hogy az utasok váltsák meg elővételben, vagy a sorban állást elkerülendő interneten vegyék meg a jegyüket.

A fővárosban néhány központi hely kivételével január 4-ig ingyenes a parkolás.

 

Hasonló hírek

Taroltak a magyarok a gyorsíró-világbajnokságon

info

Személycserét jelentett be a Jobbik – videó

Géza

“Bohózat” – Az LMP kirakta Puzsért, nem támogatják többé

Mazsi