Image default
Programinfó

Édes Anna Musical (A cikk videót tartalmaz)

November 3-án és 4-én kerül megrendezésre a következő előadásunk, az Édes Anna Musical, a Bok Sportcsarnokban ( 1146 Budapest, Dózsa György út 1), melyre szeretettel meghívjuk kedves érdeklődőinket!

Meglepő műfajt választott Tóth Ádám szerző-rendező Kosztolányi Dezső: Édes Anna című regényének teljesen újszerű bemutatásához. A könnyedebb műfajnak gondolt musical keretében dolgozta fel az 1926-ban íródott, és  az 1919-22 közötti Magyarországon játszódó tragikus történetet.

A musicalban az eredeti story alapján zajló cselekmény tizenhat remek ritmusú, szövegű, ‘slágergyanús’ betétdal segítségével, sajátságos módon adja vissza a Kosztolányi mű lényegét.

A cselédtörténetben Kosztolányi az emberi kiszolgáltatottsággal szembeni iszonyatát fejezte ki, az adott kor társadalmi viszonyai között. Akkoriban a cselédet nem vették emberszámba, megalázták és az emiatt felgyülemlett indulat végül tragédiába fulladt…
Mindehhez kitűnő atmoszférát teremt a sodró lendületű zene, a dalok fülbe mászó ritmusa, az érzékeny, kifejező dalszövegek, a tragédia átélésének katartikus élményét nyújtva a nézőnek.

A zenei alap kiválóan illeszkedik a történethez, kifejezi a színpadon zajló eseményeket, visszaadja az érzelmi konfliktusok keltette hullámzásokat.

A musical a kiszolgáltatott cselédlány, illetve az árnyként megjelenő többi megalázott és kihasznált lány és a Vizy család sorsán keresztül üzen a mai világnak.

De hogy mit, annak megfejtése legyen a nézők feladata….

Addig is lélegzetvisszafojtva figyelhetjük a történetet és dúdolhatjuk a musical két ‘slágerét’: Isten szeret….Anna az más….,melyek még az előadás után is sokáig csengenek a fülekben.

Részlet Fábry Zoltán filmjéből:

Videó: Magyar Nemzeti Filmarchívum

Szereposztás:

Édes Anna- Ilyés Jenifer

Viziné- Simon Boglárka

Vizi Úr- Kósa Zsolt

Jancsi úrfi- Czikora István László

Ficsor- Laklóth Aladár

Tatár úr- Borbély Sándor

Tatárné- Samphel Ékaraksi

Koroknay- Simon Eszter

Kéményseprő- Lénárt László

Druma- Kecskés Tibor (Kefir)

Moviszter- Bor László

Bíró- Szabó Endre

Rendőr- Damu Roland

Cselédek:

Katica- Polyák Rita

Mennyei Margit- Sallak Dóra

Lidi- Kovács Bea

Lujzi- Bor Klára

Örzsi- Orosz Tímea

Karolin- Fábián Niki

Forrás: Rédey Zoltán, Sárga Fanni

Hasonló hírek

Augusztus 20. – Magyar Ízek Utcája Budapesten

Edit

HALLOWEEN RENDEZVÉNYEK MAGYARORSZÁGON 2015. OKTÓBER 29-31

Edit

A Kultkikötő kétszáz programmal várja a látogatókat idén

info