Hirmagazin.eu
Főoldal » Eddig tartott: jövő hétre elfogynak a Föld erőforrásai
Ökokatasztrófa

Eddig tartott: jövő hétre elfogynak a Föld erőforrásai

Hétfőtől már csak hitelez nekünk a bolygónk.

Minden évben megemlékezünk a Túlfogyasztás Világnapjáról. A probléma azonban azzal van, hogy évről évre egyre hamarabb érjük ezt a napot. 2018-ban még augusztusban értük el, azt hogy elhasználjuk a Föld egy évre elegendő erőforrásait, idén azonban kevesebb, mint 7 hónapra volt ehhez szükségünk. – számolt be róla a WWF Magyarország

Illusztráció Kép: Getty Images

Global Footprint Network adatai szerint idén az emberiség július 29-én lépi át azt a fogyasztási szintet, amelyet a bolygónk 1 év alatt képes újratermelni. A Föld ettől a naptól kezdve tulajdonképpen hitelez nekünk, ezért a WWF Magyarország felhívta az emberek figyelmét, hogy csakis közösen tudjuk megfordítani ezt a tendenciát és nincs még egy bolygónk, amelynek használhatnánk az erőforrásait.

A túlfogyasztás világnapja 1970-ben még december 23-ára esett, 2017-ben azonban már augusztus 2-án értük el ezt a szintet és sajnos évről évre egyre hamarabb jön el ez a nap. 2018-ban augusztus 1-én, míg idén már július végén átléptük a határokat, amelyben Magyarország az európai és a világátlag között helyezkedik el. Hazánkat tekintve június 14-én értük a túlfogyasztás napját, ami azt jelenti, hogy 2,2 Földre lenne szükségünk ahhoz, hogy a természeti erőforrások fedezni tudják igényeinket.

Forrás: WWF Magyarország

Hasonló hírek

Az emberiség csak nem hazudtolja meg önmagát: már most tele van a tenger maszkokkal és gumikesztyűkkel – videó

Géza

A Föld megérett a pusztulásra: 2,5 millió m3 fát vágnak ki az új nepáli repülőtér építése miatt

Géza

Döbbenetes mennyiségű műanyagszemetet gyűjtöttek össze a világ egyik legeldugottabb szigetén – szomorú videók

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------